Historie

Historie

In september 1966, richtte Herman De Ceuster het bedrijf ‘Grondontsmettingen De Ceuster’ op, de voorloper van DCM. Gedreven door zijn liefde voor de natuur en overtuiging dat milieuvriendelijke bemestingsoplossingen de sleutel zijn voor de toekomst, bouwt hij het bedrijf verder uit.

Na grondontsmetting en -bewerking voor de tuinbouw, lijkt grondverbetering de volgende logische stap. Immers, nadat de grond in ideale conditie is gebracht, is een verdere bemesting aangewezen om tot de beste groeiresultaten te komen.

In het kader van de diversificatie van de dienstverlening, richt Herman De Ceuster ‘De Ceuster Meststoffen NV’ of DCM op. In de verdere uitbouw van de onderneming, blijft respect voor mens en milieu het centrale uitgangspunt.

Dankzij de intense wisselwerking tussen onderzoek en praktijkervaring, en duurzame investeringen in de automatisering van het productieproces, groeit De Ceuster Meststoffen snel uit tot Belgisch marktleider. Zowel voor de hobbysector als de professionele tuinbouwsector biedt DCM kwalitatief hoogstaande en geavanceerde oplossingen aan.

Zo heeft DCM in maart 2001 de MINIGRAN®- formule gelanceerd, de eerste volledig stofvrije en geurloze korrel. Het hoofdkantoor van DCM bevindt zich in Grobbendonk. Behalve filialen in Nederland en Duitsland, exporteert De Ceuster Meststoffen naar gebruikers over de hele wereld, zoals b.v. Ierland, Engeland, Frankrijk, Taiwan, Turkije, Griekenland enz.

Ook in de toekomst wil DCM wereldwijd verfrissende en op-maat-gemaakte ideeën en oplossingen realiseren, en streeft ernaar de groene partner bij uitstek te zijn van groente- en siertelers, boomkwekers, tuinaanleggers, openbaar groen- en sportveldbeheerders, en natuurlijk ook de tuinliefhebber.