Kan ik tegelijk mijn gazon bemesten én mos én onkruid aanpakken?

Kan ik tegelijk mijn gazon bemesten én mos én onkruid aanpakken?

De uitdaging voor elke tuinliefhebber is een donkergroen gazon zonder mos en onkruid. Wanneer de grassprietjes in uw gazon verdrongen worden door mos én onkruid, moet u uw toevlucht nemen tot een perfect uitgebalanceerd middel met een milde werking.

In dit geval kiest u voor het 3-in-1 product: Meststof DCM Trio Gazon® (NPK 6-4-20 + 3 MgO) voor een complete verzorging van uw gazon.

Meststof DCM Trio Gazon® 3-in-1

  • organische gazonmeststof met hoog gehalte aan kalium voor een sterke grasmat
  • werkt indirect tegen mos: het mos vergeelt en sterft af na een drietal weken
  • heeft een doeltreffende werking tegen onkruid dankzij een uitgekiend mengsel van selectieve onkruidverdelgers (erkenningsnummer: 9177/B)

Deze meststof bevat organische, langwerkende voedingselementen voor een rustige groei en is rijk aan kalium voor een sterke en dichte grasmat. Het magnesium in deze meststof geeft het gras een frisgroene kleur. Meststof DCM Trio Gazon® zorgt voor een sterke grasmat die mos en onkruid geen kans meer laat. Ook als u niet veel tijd aan uw tuin kunt besteden, verdient u een donkergroen gazon zonder mos en onkruid.

Meststof DCM Trio Gazon® is ontwikkeld met MINIGRAN® TECHNOLOGY. Dankzij de doorgedreven innovatie van de productielijn, bevat elk korreltje dezelfde samenstelling en NPK-verhouding. De actieve stoffen worden ook gelijkmatig over de korreltjes verdeeld, waardoor er geen gevaar bestaat voor overdosering of verbranding.

De korreltjes zijn bovendien stofvrij en het strooien ervan is proper en zonder geurhinder. Doordat ze diep in de grasmat vallen, worden ze niet opgeraapt bij het maaien en verzekeren ze dankzij de gelijkmatige verdeling een homogene grasgroei en een schitterend gazon zonder mos en onkruid.

Wist je dat?

Strooi Meststof DCM Trio Gazon® liefst in het voorjaar: het onkruid wordt dan aangepakt vooraleer het zaden kan vormen. Strooi de meststof bij vochtig weer en bij een temperatuur hoger dan 15 °C. Zorg ervoor geen andere planten dan het gazon te raken.

Houd er wel rekening mee dat onkruidbestrijding in gazons pas bij een temperatuur van 15°C en meer efficiënt is. Gebruik Meststof DCM Trio Gazon® dus pas als de temperatuur voldoende hoog is.

Een behandeling in het najaar kan nodig zijn wanneer eerder gevormde onkruidzaden beginnen te kiemen. Dankzij een toepassing in het najaar blijft uw gazon tijdens de winter langer groen.