Aanleg

Zelf kruiden kweken

Keukenkruiden worden al duizenden jaren gekweekt om allerhande gerechten een typisch aroma en een pittige smaak te geven. Geneeskrachtige kruiden waren de voorlopers van de huidige geneesmiddelen en vaak blijven ze onmiskenbaar hun nut bewijzen, ook in deze moderne tijden. Uiteraard worden kruiden bij voorkeur biologisch geteeld.

Een kruidentuin in volle grond

De beste plaats om een kruidentuin aan te leggen is een zonnige of licht beschaduwde plaats. Op erg natte gronden zullen de meeste kruiden niet gedijen.

Voeg bij de aanleg van uw kruidentuin extra humus aan de bodem toe. Hierdoor krijgt de grond een ideale structuur. DCM Vivimus® Groenten & Fruit levert zowel humus als basisvoeding aan de kruiden. Maak een mengsel 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® Groenten & Fruit. Vul het plantgat of de plantsleuf met dit mengsel, plant hierin, druk goed aan en geef een flinke hoeveelheid water.

Kruiden in potten

Kruiden groeien echter ook perfect in een pot en ogen bovendien mooi op uw balkon of terras. Zo heeft u ze trouwens ook meteen binnen handbereik als u aan het kokkerellen bent.

Gebruik DCM Potgrond Groenten & Kruiden om uw kruiden in potten te kweken. Deze potgrond is samengesteld uit hoogwaardige veensoorten en is organisch bemest voor 100 dagen. Bovendien bevat hij extra sporenelementen om gebreksverschijnselen te verhelpen en een overvloedige oogst en gezonde kruiden te garanderen. De zeewierkalk in deze potgrond zorgt verder voor de ideale zuurtegraad (pH), waardoor een optimale opname van voedingselementen en een gezonde groei van uw groenten en kruiden verzekerd is.

Kruiden kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden:

  • De geur van salie houdt schadelijke insecten op een afstand. Om die reden werd salie van oudsher in bloempotten op het terras geplant.
  • Bloeiende kruiden lokken talloze hommels en bijen aan. Op die wijze helpen ze onrechtstreeks mee aan de bestuiving van uw fruitbomen.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!