Onderhoud

Aardappelen : aanaarden en bemesten

Een paar weken nadat u uw aardappelen gepoot heeft, ziet u meestal de eerste stengels met blaadjes boven de grond verschijnen.  Het wordt nu stilaan tijd om uw aardappelplanten aan te aarden en te bemesten. 

Aanaarden en bemesten

Zodra de bovengrondse stengels ongeveer 15 cm hoog zijn, is het tijd om uw aardappelplanten aan te aarden. Dit betekent dat u de grond rond de stengels, aan beide kanten van de plantrij gaat ophogen. De jonge stengels zullen hierdoor grotendeels bedekt worden met aarde. Indien er nog nachtvorst verwacht wordt, mag u ze zelfs volledig bedekken. Zo zorgt u voor extra bescherming.  Het aanaarden herhaalt u best nog een tweetal keren, telkens na 3 à 4 weken.

Tijdens het aanaarden doet u er goed aan om ook meteen een kaliumrijke voeding toe te dienen. DCM Meststof Aardappelen is een puur organische voeding met een hoog kaliumgehalte. Ze geeft uw aardappelplanten gedurende meer dan 100 dagen de nodige energie om veel en lekkere aardappelen te produceren.

Het aanaarden van uw aardappelplanten heeft zo zijn voordelen. Uw planten worden gestimuleerd om meer ondergrondse stengels en dus meer aardappelen te vormen. Het extra laagje aarde beschermt ze bovendien tegen nachtvorst en zorgt ervoor dat de reeds gevormde knollen niet blootgesteld worden aan het zonlicht, waardoor ze groen zouden kleuren. De opgehoogde grond warmt tevens sneller op en voert de regen beter af. Uw aardappelen zullen dus geen natte voeten krijgen, wat dan weer de kans op ziekten vermindert.

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!