Onderhoud

Tomaten verzorgen in eigen tuin

Tomaten uit eigen tuin zijn lekker van smaak, bijzonder vers en heel gezond. Maar hoe hou je tomatenplanten in topvorm?

Tomaten hebben het graag warm en houden van een vochtige en voedingrijke grond. Regelmatig gieten en bemesten is dus de boodschap.

Met DCM Meststof Tomaten geef je je tomatenplanten alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om goed te groeien en een rijke, smakelijke oogst op te leveren. Deze evenwichtige formule op basis van natuurlijke grondstoffen is speciaal ontwikkeld voor het telen van tomaten. Ze bevat extra veel kalium, wat zorgt voor stevige planten en sappige tomaten. Omdat ze bestaat uit ultrafijne MINIGRAN®-korreltjes, kan ze probleemloos rond de planten of bovenop de pot gestrooid worden. Door ze lichtjes in te werken en daarna te gieten, bevorder je u de werking.

Nog gemakkelijker wordt het bemesten van je tomatenplanten met DCM Vloeibare Meststof Tomaten. Voeg de meststof gewoon aan het gietwater toe, waardoor je tegelijk kan gieten en bemesten. Met de meststof begiet je tweewekelijks, terwijl je de planten dagelijks water geeft.

Om te verhinderen dat uw tomatenplanten meer energie gaan stoppen in de groei dan in de ontwikkeling van vruchten, doe je er goed aan om de nieuwe scheutjes die zich in de bladoksels vormen, regelmatig weg te knijpen. Verwijder daarbij ook meteen de gele en dode bladeren. Zo krijgen de vruchten nog meer licht. Worden de planten te hoog, bind ze dan op of geef ze een steuntje. Om de planten bij het oogsten niet te beschadigen, knip je de rijpe tomaten best los. 

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!