Tomatenplanten verzorgen

Tomatenplanten verzorgen

Tomaten uit eigen tuin zijn lekker van smaak, bijzonder vers en heel gezond. Maar hoe houdt u uw tomatenplanten in topvorm?

Tomaten hebben het graag warm en houden van een vochtige en voedingrijke grond. Regelmatig gieten en bemesten is dus de boodschap.

Met DCM Meststof Tomaten geeft u uw tomatenplanten alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om goed te groeien en een rijke, smakelijke oogst op te leveren. Deze evenwichtige formule op basis van natuurlijke grondstoffen is speciaal ontwikkeld voor het telen van tomaten. Ze bevat extra veel kalium, wat zorgt voor stevige planten en sappige tomaten. Omdat ze bestaat uit ultrafijne MINIGRAN®-korreltjes, kan ze probleemloos rond de planten of bovenop de pot gestrooid worden. Door ze lichtjes in te werken en daarna te gieten, bevordert u de werking.

Nog gemakkelijker wordt het bemesten van uw tomatenplanten met DCM Vloeibare Meststof Tomaten & Groenten.  Ze kan gewoon aan het gietwater worden toegevoegd en op die manier kunt u dus tegelijk gieten en bemesten. Met de meststof begiet u tweewekelijk, terwijl u de planten dagelijks water geeft.

Om te verhinderen dat uw tomatenplanten meer energie gaan stoppen in de groei dan in de ontwikkeling van vruchten, doet u er goed aan om de nieuwe scheutjes die zich in de bladoksels vormen, regelmatig weg te knijpen. Verwijder daarbij ook meteen de gele en dode bladeren, zo krijgen de vruchten nog meer licht. Worden de planten te hoog, bind ze dan op of geef ze een steuntje. Om de planten bij het oogsten niet te beschadigen, knipt u de rijpe tomaten best los. 

DCM Vloeibare Meststof Tomaten & Groenten

DCM Vloeibare Meststof Tomaten & Groenten

Voor de biologische bijbemesting van tomaten en groenten