Aanleg

Druiven planten

Druiven kweken in open lucht of onder glas is een passie, een fascinerende hobby! Een druivelaar doet u wegdromen naar Zuid-Franse oorden waar smaakvolle wijnen met een rijk boeket gebotteld worden, naar een romantische pergola in Italië of naar de zoetsappige, dikke druiven van Overijse. DCM helpt u om in uw tuin deze dromen te realiseren.

U hoeft inderdaad geen wijnboer in hart en nieren te zijn om van een mooie druivenoogst te genieten. Kwaliteitsdruiven zijn het resultaat van de ultieme combinatie van de juiste wijnstokken, een goede bodemkwaliteit, een aangepaste bemesting en de extra goede zorgen van een gepassioneerde teler.

Hoe zorgt u voor een goede bodemkwaliteit?

Druiven groeien in principe op elke grond. De beste kwaliteit van druiven groeit echter op zandleem- tot leemgrond. In de ondergrond mogen geen storende lagen aanwezig zijn en de grondwaterstand mag niet te hoog zijn.

Bij het aanplanten van druivelaars is het nuttig een organische bodemverbeteraar toe te dienen. De organische stof aanwezig in deze bodemverbeterende middelen worden door het bodemleven omgezet in humus. Humus zorgt niet alleen voor een betere structuur van de bodem maar verhoogt ook het vochthoudend vermogen van de bodem en activeert het bodemleven. DCM Vivimus® Groenten & Fruit is een ideale bodemverbeteraar voor uw druivelaars. Ook met DCM Gedroogde Koe-Kippen-Paardenmest bereikt u goede resultaten.

Omdat druivelaars een vrij grote kalkbehoefte hebben, doet u er goed aan om bij de aanplanting eveneens een kalkgift te voorzien. U kan hiervoor DCM Zeewierkalk Korrel gebruiken. 

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!