Behandelen

Vang de kersenvlieg en stop de plaag

De kersenvlieg legt haar eitjes in de schil van onrijpe kersen. De larven doen zich tegoed aan het vruchtvlees, waarna ze zich weer een weg naar buiten banen, zich op de grond laten vallen en zich daar tot pop ontwikkelen.

Tussen mei en juli gaat de volwassen mannelijke kersenvlieg ijverig op zoek naar een vrouwtje, en vliegt hij actief in de boomgaard rond. Het is dan dat gele lijmplaten hun werk doen.

Monitor de kersenvliegplaag met een vangplaat

Een plaag die je op tijd detecteert, heb je al voor een groot deel gecounterd. En daar zijn gele vangplaten van DCM Yellow-Trap een bijzonder handig hulpmiddel bij. Op die platen zit immers een laag niet drogende lijm waartegen insecten blijven kleven. Op deze manier worden ze zichtbaar, en krijg je meteen een idee van de omvang van de plaag. Mooi meegenomen: alles wat je al met de gele platen hebt gevangen, kan alvast geen schade meer berokkenen. Gele lijmvallen trekken niet alleen de kersenvlieg maar ook de witte vlieg, bladluis en mineervlieg aan en kunnen ingezet worden in de moestuin, de boomgaard en de siertuin, in de serre of kas.

Gebruiksaanwijzing

Een verpakking telt 10 platen. Hang ze net onder de kruin van je kerselaar, tussen mei en juli

Toepassingsperiode DCM Yellow-Trap®*

J F M A M J J A S O N D
                       

toepassingsperiode

*De toepassingsperiode en levenscycli zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Jaarlijkse variaties zijn niet uit te sluiten.

Wist je dat?

Laat je kippen tussen de fruitbomen lopen, die pikken een pak rupsen en poppen op en helpen zo de cyclus te doorbreken. Al lusten ze tussendoor ook wel een rijpe pruim of een appeltje.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!