Krulziekte

Krulziekte

Perziken zijn vatbaar voor de gevreesde krulziekte. De beste manier om de schimmels te vermijden, is je bomen ertegen te wapenen. Met heermoes, bijvoorbeeld.

Voor de meeste tuiniers is heermoes of paardenstaart een bijzonder vervelend en hardnekkig onkruid. Maar wist je dat Equisetum één van de oudste planten op aarde is? Een douche met heermoes zorgt ervoor dat schimmels als witziekte, maar ook krulziekte (op perzik) en schurft (op appel) minder vat krijgen op je planten. Voorkomen is beter dan genezen!

Gebruiksaanwijzing

bevat gedroogde en versneden heermoes. Ook al is het geen keukeningrediënt, je moet er wel eventjes voor de keuken in. Laat 20 g gedurende 30 minuten weken in een liter water (gebruik regen- of putwater, in leidingwater zit te veel chloor), en kook het vervolgens zachtjes, gedurende 45 minuten. Laat afkoelen, zeef, en los op in 10 liter water. Bespuit er de bladeren van je fruitbomen uitvoerig mee. Maak maar zoveel als je nodig hebt, een aftreksel van heermoes kun je niet bewaren. Te gebruiken van februari tot oktober.