Behandelen

Slechte groei van waterplanten

Zoals alle planten hebben ook waterplanten voeding nodig om zich te ontwikkelen. Meestal is die voeding van nature voldoende aanwezig. Soms ontbreken bepaalde elementen echter en kunnen de planten een gebrekkige groei vertonen.

Vooral jonge en pas aangeplante water- en moerasplanten hebben het soms moeilijk om met hun beperkte wortelgestel voldoende voedingselementen uit het water te kunnen opnemen. bevat een aangepaste bemesting die de planten vooruit kan helpen. Deze meststof is speciaal ontwikkeld om heel langzaam vrij te komen en onmiddellijk door de planten te worden opgenomen zodat het vijverwater niet belast wordt met overtollige voedingselementen.

1

Haal de plantmand indien mogelijk uit het water.

2

Duw de nodige hoeveelheid plantbriketten in de wortelkluit (dosis zie verpakking). Maak hiervoor desnoods met een mes een opening in de wortelkluit.

3

Dek de plantmand best af met een laagje vijverlava of vijversubstraat.

Verslijming van waterplanten

Een tekort aan mineralen verzwakt de groei van zuurstofplanten en andere waterplanten, waardoor de bladeren na verloop van tijd verslijmen en de plant wegkwijnt. bevat de nodige mineralen om uw waterplanten opnieuw te laten schitteren.

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!