Behandelen

Wittevlieg op je groenten bestrijden

De wittevlieg is een naar zuigend insect. Wist je trouwens dat het helemaal geen vlieg is maar een lid van de bladluisfamilie, ook wel motluis genoemd? Je herkent ze als dofwitte, bepoederde vliegjes en zitten vooral aan de onderkant van de bladeren van allerlei (vrucht)groenten zoals komkommers, tomaat, paprika’s… Voorkom schade en bestrijd de wittevlieg met sluipwespen.

Sluipwespen tegen wittevlieg

Je kan DCM Encarsi-Guard® inzetten om deze aan te pakken. Deze verpakking bevat poppen van specifieke sluipwespen, de Encarsia formosa, die zich uitsluitend op de wittevlieg richt en deze daardoor zeer effectief bestrijdt. Ze hebben trouwens niks te maken met de grote bekende steekwespen: ze zijn slechts 0,6 mm groot en steken mensen of huisdieren absoluut niet.

Deze sluipwesp legt een eitje in de larve of pop van de wittevlieg. De wittevlieg sterft af en de sluipwesplarve die uit het eitje komt voedt zich met de wittevlieg. Dode wittevliegen herken je aan de zwarte kleur.

Gebruiksaanwijzing

Plaats de poppen in een DCM Naturapy® Box en hang ze direct bij de plaag. Doordat je de poppen van de sluipwespen middels de DCM Naturapy® Boxen direct bij de plaag hangt kunnen ze direct starten met een effectieve bestrijding van de wittevlieg.

Toepassingsperiode DCM Encarsi-Guard®*

J F M A M J J A S O N D
                       

toepassingsperiode

*De toepassingsperiode en levenscycli zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Jaarlijkse variaties zijn niet uit te sluiten.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!