Onderhoud

Hoe tomaten telen?

Bodemverbetering in de serre, bemesting en voorkomen van neusrot.

Tomaten hebben het graag warm

In de meeste serres wordt het hele jaar door vrij intensief geteeld. Daarom is het belangrijk dat de serregrond een goede kruimelige structuur heeft, voldoende voedingselementen bevat, goed doorlatend is en een ideale verhouding tussen lucht en vocht vertoont. Meng bij het planten van uw tomaten 1 deel serregrond met 1 à 2 delen DCM Vivimus® Groenten & Fruit in de plantput. Deze organische bodemverbeteraar zal de structuur van de grond verbeteren en bodemmoeheid tegengaan. Uw tomaten zullen beter en sneller inwortelen.

Dosis: 5-10 L / m²

Ze houden van een voedingrijke grond

Werk DCM Meststof Tomaten oppervlakkig in bij het plantklaar leggen van de grond, vlak voor het aanplanten. Deze complete meststof heeft een hoog kalium(potas)-gehalte om dikke, stevige, gezonde en smaakvolle tomaten te bekomen. Geef een tweede bemestingsbeurt tijdens de ontwikkeling van de derde tros.

Dosis: 20-40 g / plant

TIP

Neusrot voorkomen? Tomaten hebben soms last van neusrot, waarbij de tomaten onderaan bruin worden en indrogen. Aangezien neusrot vaak een gevolg is van kalkgebrek (calciumgebrek), kan u dit probleem voorkomen door DCM Zeewierkalk Korrel van Coccolieten onder te werken in de grond vooraleer u de tomaten plant. Maar ook tijdens de teelt kan u neusrot voorkomen. Giet met regelmaat, bemest op tijd bij en geef een lichte bekalking op het moment dat de 3e bloemtros is gevormd.

Dosis: 80-120 g / m²

Anderen lazen ook deze tuintips

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!