DCM ondersteunt Kids Climate Conference 2017

DCM ondersteunt Kids Climate Conference 2017

Voor DCM is plantenzorg de sleutel tot het leven op onze planeet, inclusief dat van onze kinderen. Dit voedt onze passie voor duurzame plantoplossingen.

Van vrijdag 6 tot zondag 8 oktober 2017 vond in Centerparcs Peer, België de KIDS CLIMATE CONFERENCE 2017 plaats.

Deze 5e editie werd mede ondersteund door DCM en kon rekenen op de actieve aanwezigheid van politici uit België en Nederland - waaronder de ministers Schauwvlieghe en Vandeurzen - en van de voormalige tennisvedette Kim Clijsters.

Enkele honderden kinderen en hun ouders uit Nederland en België kwamen er samen rond het thema “Je bent wat je eet” om samen te spelen, te spreken, te werken en te knutselen rond vragen en onderwerpen als :

  • Welke invloed heeft onze voeding op het klimaat en de natuur?
  • Hoe kan je je voedselafdruk verkleinen door slimmere, duurzame keuzes te maken in wat je eet en drinkt?
  • Stel je voor dat je door kleine aanpassingen in je voedingspatroon de aarde er weer bovenop zou kunnen helpen of dat we de appels uit de boomgaard om de hoek zouden gebruiken om appeltaart te maken in plaats van appels die uit Zuid-Afrika worden ingevlogen?

Tijdens KIDS CLIMATE CONFERENCE 2017 ging het dus met andere woorden over ons voedsel en de herkomst ervan en over onze inzet voor eerlijk en duurzaam voedsel op aarde.

Op vrijdag en zaterdag konden de kinderen deelnemen aan diverse workshops. Zo konden ze onder meer zelf brood bakken, werden er oprechte milieuwensen ingeblikt om elkaar te motiveren in de toekomst, konden ze appelsuikers meten of broodpudding maken van broodresten. Op de DCM stand konden de kinderen hun eigen insectenhotel knutselen, een woonplek voor nuttige insecten. Zo leerden ze zelf de link leggen tussen deze nuttige insecten en het gezond houden van fruit, groenten, bloemen in en om hun huis, tuin of terras.

De opgedane ervaringen en belevingen resulteerden uiteindelijk in een aantal creatieve en moedige voorstellen en ideeën, allemaal met het doel en vanuit de visie om onze aarde mooi en leefbaar te houden. Op zondag werden de voorstellen van de deelnemers beoordeeld door een jury van ondernemingsleiders, politici en kinderen.

De beste voorstellen en gemaakte klimaatdeals zullen door een delegatie van Vlaamse en Nederlandse kinderen bezorgd worden aan het Nederlandse, het Vlaamse en het Europese parlement. De boodschap daarbij is het levend houden van de oprechte zorg en de wens om tot een betere wereld te komen, voor ons en voor onze kinderen.

KIDS CLIMATE CONFERENCE 2017 was dus meer dan de moeite waard. Voor ouders en voor kinderen, ondernemingen, organisaties en politici!