Aanleg Onderhoud

Wek je moestuinbodem tot leven

Een moestuinbodem die intensief of langdurig gebruikt wordt, raakt uitgeput. Het bodemleven neemt af, waardoor planten hun voeding niet goed meer kunnen opnemen en de wortelgroei onvoldoende gestimuleerd wordt.

Ook in een serre is dit gevaar reëel. DCM Bodemactivator, een organische bodemverbeteraar met micro-organismen, voorkomt bodemmoeheid en blaast uitgeputte gronden nieuw leven in, zowel in de tuin als de serre. Zo maak je je bodem weer helemaal klaar voor de aanplant.

Voor een goede ontwikkeling van het wortelgestel moet de bodem luchtig zijn en voldoende actief bodemleven bevatten. De structuur van de bodem kan je verbeteren door er organisch materiaal aan toe te voegen. Werk jaarlijks DCM Vivimus® Groenten & Fruit in de toplaag van de bodem om de ideale wortelomgeving te creëren. De specifieke samenstelling met gedroogde paardenmest en het hoog gehalte organisch materiaal zorgen voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen. Voor de planten betekent dit dat ze periodes van zware neerslag of aanhoudende droogte veel gemakkelijker kunnen trotseren. Bovendien bevat deze bodemverbeteraar extra zeewiermeel, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de plant.

DCM Bodemactivator en DCM Vivimus® Groenten & Fruit dragen beide het Naturapy® inside label ”BACILLUS SP. living micro-organisms”. Toevoeging van deze nuttige organismen aan producten die dit label dragen resulteert in meer bodemleven en een betere opname van voedingselementen. Op die manier wordt er een groter worteloppervlak gevormd en ontstaat er een optimale plantengroei. Dit betekent een snellere opkomst, mooiere planten en een rijkere oogst van lekkere groenten en fruit!

BACILLUS SP. living micro-organisms

  • meer bodemleven
  • betere opname van voedingselementen
  • groter worteloppervlak
  • optimale plantengroei

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!