Hoe bestrijd ik onkruid in mijn gazon?

Hoe bestrijd ik onkruid in mijn gazon?

In de zomer wordt het gazon vaak ontsierd door onkruiden. Deze onkruiden zijn afkomstig van onkruidzaden die in de bodem aanwezig zijn of aangebracht worden door de wind of de vogels. Indien u deze onkruiden niet aanpakt, zullen deze zich ongebreideld uitbreiden en schade toebrengen aan uw gazon.

De traditionele wijze om deze onkruiden te bestrijden is het afzonderlijk gebruik van een herbicide. Dit heeft echter een aantal nadelen: bij een verkeerde dosering van het herbicide kan men het gazon beschadigen. Bovendien heeft men niet steeds de nodige apparatuur om het herbicide op een degelijke en veilige manier toe te passen.

Daarom biedt DCM u de Meststof DCM Gazon Proper aan. Met Meststof DCM Gazon Proper sla je twee vliegen in één klap. Deze meststof bevat een uitgekiend mengsel van selectieve onkruidbestrijders en garandeert een doeltreffende aanpak van de meest diverse onkruiden in gazons (klaver, paardenbloem, weegbree, boterbloem, distel). Tevens geeft Meststof DCM Gazon Proper uw gazon gedurende 100 dagen de juiste hoeveelheid voeding en zorgt zo voor een schitterende, diepgroene grasmat zonder onkruid.

Deze meststof is volkomen veilig in gebruik en dankzij de organische, zachtwerkende grondstoffen bestaat er geen gevaar voor overdosering of verbranding.

Gebruik Meststof DCM Gazon Proper liefst in het voorjaar: het onkruid wordt dan aangepakt vooraleer het zaad kan vormen. Strooi de meststof bij een temperatuur hoger dan 15 °C. Zorg ervoor geen andere planten dan het gazon te raken.