Koolrabi met een dukkah notenmengeling

Koolrabi met een dukkah notenmengeling

 

Lieven Lootens

Restaurant 't Aards Paradijs

Ingredienten 4 personen

  • 1 koolrabi
  • bloemen van bloemkool, broccoli of koolzaad
  • 50 gram dukkah mengeling :
    handvol gemengde gebroken noten bijvoorbeeld amandelen, pistaches, pecanoot of pijnboompit. Vermengd met een halve koffielepel gemalen korianderzaad en een halve koffielepel gemalen komijn
  • Enkele blaadjes mosterdsla (of waterkers)
  • Een koffielepel zwart komijnzaadolie ( of notenolie) en een soeplepel olijfolie
  • 20 cl wei ( of karnemelk)
  • Een klontje boter
  • een half eiwit

Bereiding

snij de koolrabi in schijven van 2 cm dik,
Kook ze gedurende een drietal minuten in hevig kokend licht gezouten water, tot ze beetgaar zijn en giet het water af en voeg de beide olie’s toe en kruid met een weinig witte peper.
breng de wei op 70° met het klontje boter en voeg van het vuur af met een staafmixer het eiwit toe en schuim op.
Presenteer de koolrabi in het bord, werk af met de notenmengeling,
Breng de sla op smaak met de resterende olie in de pan en omring het geheel met de schuimige wei of karnemelk.
DCM Meststof Groenten & Fruit

DCM Meststof Groenten & Fruit

Voor het bemesten van groenten en fruit