Groentetuin Aanleg

Start to moestuin

Goed begonnen is half gewonnen, luidt het spreekwoord. Dat geldt ook voor wie een moestuintje wil aanleggen. Met een goede voorbereiding geniet je achteraf volop van de vruchten van je arbeid - wat je hier best letterlijk mag nemen. Maar hoe haal je het maximum uit je tuin?

Goed begonnen is half gewonnen

Laten we beginnen bij het begin: de keuze van het juiste perceel. Kies het stukje grond dat in de loop van de dag het meeste zonlicht krijgt. Staan daar nog planten die je eerst wil verwijderen? Gebruik dan alternatieve middelen om hiermee komaf te maken. Kies voor een middel zonder nawerking zodat je snel terug aan de slag kan. Met DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos - sier- en moestuin, op basis van een werkzame stof aanwezig in de natuur, zijn de effecten al na enkele uren zichtbaar en kun je nauwelijks drie dagen later al zaaien!

Gezonde bodem

Het perfecte lapje grond uitgekozen voor je moestuin? Dan komt het er nu op aan om de bodem in orde te brengen, zodat je plantjes zich helemaal in hun sas voelen. Want een gezonde bodem zorgt voor gelukkige groenten, die ook lekkerder zijn op je bord. Let bijvoorbeeld op de bodemstructuur of de vochtigheid van de grond. Een kruimelige bodem is ideaal en een bodem die te nat is, is een absolute no go. Niemand heeft graag natte voeten en je planten al zeker niet.

Tip

Begin met gemakkelijke groenten en kruiden voor een snel resultaat bijvoorbeeld: sla, pompoen, courgette, boontjes, radijs, peterselie, bieslook, rode biet, stengelui/pijpajuin ...

Meer info vindt u op deze website:

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!