Waarom een gazon jaarlijks bekalken?

Waarom een gazon jaarlijks bekalken?

Bij een onaangepaste zuurtegraad van de bodem zijn de plantenwortels niet in staat om voldoende voedingsstoffen op te nemen en krijg je een verminderde grasgroei. Op de open plekken die daardoor in het gazon kunnen ontstaan, kunnen mos en onkruiden makkelijk de kop opsteken. Beter voorkomen dan genezen dus!

Bodems verzuren van nature. Eén van de oorzaken daarvan is de zure regen. Wanneer de bodem te zuur is, hebben de graswortels moeite om voedingsstoffen op te nemen. Zeker op zandgronden is dit een probleem omdat ze van nature sneller verzuren.

De ideale zuurgraad (pH) voor uw gazon ligt tussen de 6,0 en 7,0. Een te lage pH van de bodem belemmert immers de microbiële activiteit van de bodem. Bovendien worden de voedingselementen in de bodem moeizamer vrijgegeven aan de graswortels.

Resten van afgemaaid gras worden minder snel omgezet en er ontwikkelt zich een moeilijk doordringbare viltlaag. Water en voedingsstoffen kunnen de graswortels dan niet meer bereiken. Een te lage pH bevordert ook de ontwikkeling van mos.

Een juiste zuurtegraad van de bodem zorgt ervoor dat het gras weer voedingsstoffen kan opnemen en groeit zoals het moet, terwijl mos geen kans krijgt. Breng de zuurgraad van de bodem daarom op peil met DCM Groen-Kalk®.

  • deze gekorrelde kalkmeststof is speciaal ontwikkeld voor gebruik op gazons en in siertuinen.
  • door een hoog gehalte aan magnesium (bevat 15 % MgO) zorgt DCM Groen-Kalk® voor een frisgroene kleur van uw gazon.
  • gebruiksgemak is verzekerd door de makkelijke strooibaarheid, zowel met de hand als met een meststofstrooier.
  • een jaarlijkse onderhoudsdosis van 1 - 1,5 kg DCM Groen-Kalk® per 10 m² tussen september en mei volstaat voor een seizoen lang gazonplezier.
  • DCM Groen-Kalk® lost snel op en is volkomen veilig voor uw gazon.

DCM Groen-Kalk®, de sleutel tot een prachtig gazon!