Hobby

Organische meststoffen in Minigran, daar zit wat in!

Na de winter ligt uw tuin er vaak uitgeput bij. Hoog tijd om uw tuin een echte opkikker te geven. Vertrouw hiervoor op de organische meststoffen van DCM. Maar wat maakt deze meststoffen nu zo bijzonder?

De organische meststoffen van DCM kan u vergelijken met een meergranenbrood. Net zoals een brood rijk is aan voedingsstoffen voor u en mij, bevatten de organische meststoffen van DCM talrijke voedingsstoffen voor de planten in uw tuin. Ze bevatten alle ingrediënten om van uw tuin een pareltje te maken.

Organische meststoffen worden gemaakt van twee grote groepen grondstoffen: plantaardige zoals cacaodoppen, soja en vinasse en dierlijke zoals beendermeel, bloedmeel, hoornmeel,… Elke grondstof geeft op haar eigen tempo voeding vrij, de ene al wat sneller dan de andere. De juiste keuze van de grondstoffen, gemengd in de juiste verhouding bepaalt de kwaliteit en het toepassingsgebied van de meststoffen.

Hoe meer verschillende grondstoffen er gebruikt worden, des te beter. Tijdens de vertering van deze natuurlijke grondstoffen door het actief bodemleven komen de voedingsstoffen vrij. Dit verteringsproces duurt ongeveer 100 dagen, waardoor wij u kunnen garanderen dat er voor minstens 3 maanden voeding beschikbaar is voor uw planten.

Het verteringsproces is bovendien ook afhankelijk van de temperatuur en de activiteit van het bodemleven. Bij kouder weer, wanneer de plant minder voeding nodig heeft, zal ze die ook niet opgedrongen krijgen. Hierdoor wordt de uitspoeling van voedingselementen beperkt en het milieu gespaard.

Het restproduct van het verteringsproces is humus, deze zal rechtstreeks de bodemstructuur verbeteren. Humus zorgt ervoor dat de bodem een mooie kruimelige structuur krijgt waar zuurstof en water in de ideale verhouding aanwezig zijn voor een gezonde ontwikkeling van het bodemleven en uw planten.

Redenen te over dus om uw tuin organisch te voeden!

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!