Buxus planten in volle grond

Buxus planten in volle grond

Het maakt niet uit of hij in een pot staat of als solitair of haag in de volle grond, een buxus zorgt steeds voor een bijzonder accent in de tuin. Om uw buxus een goede start te geven, dient u met een paar zaken rekening te houden.

Hoe buxus planten in volle grond?

Buxus houdt van een luchtige, kalkrijke bodem met voldoende voedingsstoffen. Houd daar rekening mee wanneer u buxus plant. Een kalkrijke bodem heeft een zuurtegraad hoger dan 7. Indien nodig kan u de zuurtegraad van de bodem voor u gaat aanplanten nog op peil brengen met DCM Groen-Kalk®.

Bij het aanplanten heeft u er alle voordeel bij om een goede bodemverbeteraar te gebruiken, zoals DCM Vivimus® Universeel. Deze veredelde humusbron zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen en een verhoogd vermogen om voedingsstoffen vast te houden. Op die manier zorgt hij voor een ideale verhouding tussen lucht en vocht in de bodem en creëert hij de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling.

Hoe DCM Vivimus® Universeel gebruiken?

1

Graaf een plantput of -sleuf van ruim dubbel zo groot als de wortelkluit.

2

Vermeng daarna 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® Universeel. Doe dit in een kruiwagen, op een stuk karton of plastiek.

3

Bedek vervolgens de bodem van de plantput met een flinke laag van dit mengsel.

4

Zet de plant erop en spreid de wortels zorgvuldig uit.

5

Vul het plantgat verder aan met hetzelfde mengsel en druk stevig aan. Vergeet niet uw pas aangeplante buxus voldoende water te geven.

 

Meer info vindt u op deze website: