Mos verdwijnt waar Anti-Mos verschijnt

Mos verdwijnt waar Anti-Mos verschijnt

Tijdens de winterperiode ziet uw gazon af. Het ligt er dan ook vaak arm en vergeeld bij. Het verzuren van de bodem en een tekort aan voedsel maken dat het gras dunner wordt. Het mos kan bijgevolg zonder enige hinder groeien en neemt de plaats in van het gras.

Wanneer de bodem te zuur is, kan het gras de in de bodem aanwezige voedingsstoffen niet meer opnemen. Om dit probleem te verhelpen is het dus nodig het gazon te bekalken. Gebruik hiervoor een gekorrelde kalk rijk aan magnesium. DCM Groen-Kalk® is hiervoor de perfecte kalk. Deze gekorrelde magnesiumkalk is vlot strooibaar en goed oplosbaar. De zuurtegraad van uw bodem zal zich herstellen en de grassprietjes kunnen opnieuw voedingsstoffen opnemen.

Is er overdadig veel mos aanwezig, dan heeft u bovendien een paardenmiddel nodig dat uw gazon voedt en het mos afdoodt. Vertrouw hiervoor op Meststof DCM Anti-Mos (NPK 14-3-3 + 3 MgO + ijzer). Deze meststof is een echte opkikker die uw gazon binnen de week mooi groen kleurt.

Door zijn snelle antimoswerking op basis van ijzerchelaat ziet u het mos reeds na enkele dagen verkleuren. Deze meststof vlekt niet en mag dus met een gerust hart gebruikt worden naast uw terras en paden. Meststof DCM Anti-Mos mag al gebruikt worden bij een temperatuur vanaf 10°C, u kan uw mos dus al in het vroege voorjaar aanpakken.

Het resultaat: Een ijzersterk diepgroen gazon dat zeker indruk zal maken!