Siergrassen onderhouden

Siergrassen onderhouden

Siergrassen zijn duurzame en onderhoudsvriendelijke planten. Het zijn sterke planten die nagenoeg geen last hebben van ziektes. Ze zijn helemaal niet veeleisend. Geef ze een plekje met voldoende zon, zorg voor een goede start bij de aanplanting en verwen ze zo nu en dan met een extraatje en u zal zien dat deze sierlijke grassen u lang trouw blijven.

Bemesting

Van zodra uw siergrassen hun draai gevonden hebben in de tuin, vergeet dan niet om ze af en toe te verwennen met een aangepaste voeding. DCM Meststof Siergrassen & Bamboe heeft een zachte, lange werking en een specifieke samenstelling met veel kalium, die zorgt voor stevige stengels en bladeren.

Extra zorgen

Van zodra ze zich thuis voelen in uw tuin, vragen siergrassen nog weinig aandacht en onderhoud. Ook in de winter hoeft u niets te vrezen. De meeste siergrassen overwinteren zonder probleem. Om te verhinderen dat te jonge of te kleine siergrassen toch zouden kapotvriezen, kan u voor de winter eventueel wat snoeisel of bladeren rond de planten strooien.

Of en hoe uw siergrassen gesnoeid moeten worden, hangt af van de variëteit.

Heel wat soorten (bijv. Panicum, Molinia, Pennisetum) zullen in de winter bovengronds afsterven. Deze dienen in het voorjaar tot vlak boven de grond te worden afgeknipt.

De groenblijvende grassen (bijv. Carex, Festuca en Luzula) kan u in het voorjaar plukken, wat dus betekent dat u enkel de beschadigde en lelijke bladeren hoeft te verwijderen.

Gebruik bij het snoeien een scherpe snoeischaar en draag best ook een paar handschoenen, want sommige siergrassoorten hebben erg scherpe bladeren.

DCM Meststof Siergrassen & Bamboe

DCM Meststof Siergrassen & Bamboe

Voor het bemesten van siergrassen en bamboe