Aanleg

Bomen, hagen, struiken en sierheesters zorgeloos aanplanten.

Bomen, hagen, struiken en sierheesters groeien meestal gedurende vele jaren op één en dezelfde plaats. Daarom is het belangrijk dat ze kunnen wortelen in een bodem die op hun behoeften is afgestemd. Na de aanplanting moeten hun wortels snel kunnen doorgroeien, zodat ze zich binnen de kortste keren kunnen verankeren. Om de overgang van de kwekerij naar uw tuin vlot te laten verlopen voor uw planten, komt het er dus op aan een bodemstructuur te creëren die hun wortels van voldoende zuurstof en water voorziet.

Vaak is de structuur van de bodem in de tuin niet helemaal in orde. Sommige bodems zijn dicht geslempt waardoor het regenwater niet of onvoldoende wegvloeit en de planten niet genoeg lucht en zuurstof krijgen. Hierdoor zijn ze minder goed gewapend tegen allerlei ziektes. Zandgronden bevatten dan weer onvoldoende humus, waardoor zij niet in staat zijn om voldoende vocht en voedingsstoffen vast te houden. De planten lijden dus dorst en blijven op hun honger.

Daarom doet u er goed aan om de bodemstructuur bij het aanplanten te verbeteren. Dit kan perfect met een aangepaste bodemverbeteraar. DCM Vivimus® Universeel is een organisch bodemverbeterend middel dat speciaal voor de aanplanting van bomen, hagen, struiken en sierheesters ontwikkeld werd en dat eenvoudig in het plantgat of de plantsleuf gemengd kan worden. Het maakt de bodem luchtig en humusrijk, zodat ook het vocht beter vastgehouden wordt. Op die manier zullen de jonge, nog tere wortels van uw planten naast lucht ook voortdurend voldoende vocht ter beschikking hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. DCM Vivimus® Universeel zorgt er dus voor dat de wortels van uw pas aangeplante bomen, hagen, struiken en sierheesters, zowel in zware kleigrond als in zandgrond vlot aanslaan en probleemloos de nodige voedingsstoffen opnemen.

Maar DCM Vivimus® Universeel doet nog meer. Het is namelijk een veredelde humusbron en dankzij zijn harmonische samenstelling op basis van verschillende hoogwaardige natuurlijke grondstoffen stimuleert hij een gevarieerd en rijk bodemleven, wat onmisbaar is voor een gezonde groei en sterke planten.

Hoe DCM Vivimus® Universeel toepassen?

Volgens de DCM Plantputmethode:

1

Graaf een plantgat dat ruim dubbel zo groot is als de wortelkluit van uw plant.

2

Maak een mengsel van één deel uitgegraven grond met twee delen DCM Vivimus® Universeel.

3

Bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van dit mengsel.

4

Zet de plant erop en vul verder aan met hetzelfde mengsel.

5

Druk de grond goed aan en geef een flinke hoeveelheid water.

Wist je dat?

Bomen en struiken worden vaak te diep geplant. De meeste bomen en struiken willen niet dieper geplant worden dan dat ze in de pot of in de bodem van de kwekerij stonden. De verkleuring op het jonge stammetje geeft duidelijk aan hoe diep dat was.

Meer info vindt u op deze website:

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!