Onderhoud

De juiste voeding voor uw kruiden

Om uw kruiden in topvorm te houden, is het verstandig  om ze zo nu en dan van wat extra voeding te voorzien.  Voor uw zelfgekweekte kruiden gebruikt u uiteraard liefst een voeding die volkomen ‘veilig’ is, zowel voor uw planten als voor het milieu. Wij geven u graag enkele tips.

Als voeding voor uw kruiden in volle grond gebruikt u best de langzaam werkende, biologische DCM Meststof Groenten & Kruiden. Deze meststof bevat extra potas (of kalium), wat de smaak, de stevigheid en het aroma van de kruiden ten goede komt. Door de organische samenstelling van deze meststof komt ze geleidelijk in de bodem vrij, zodat de kruiden in hun eigen natuurlijk en gezond tempo groeien.

Om uw kruiden in pot van de nodige voedingsstoffen te voorzien is de DCM Vloeibare Meststof Groenten & Kruiden ideaal. U kan ze gewoon aan het gietwater toevoegen. Het is een evenwichtige en 100% organische voeding voor een rustige en gelijkmatige groei.

Wist je dat?

Als biologische bestrijding tegen schadelijke insecten en plagen kunt u DCM Vitasilica® verstuiven (dosis 10 g/10 m²). Dat is een speciaal parasiet-onvriendelijk poederverstuifmiddel voor biologische teelten. DCM Vitasilica® houdt insectenplagen binnen de perken.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!