Onderhoud

De vierkante meter tuin: bemesting en onderhoud

Een vierkante meter tuin die u met zoveel zorg heeft aangelegd, verdient uiteraard de beste zorgen. Met de juiste bemesting en een aangepast onderhoud levert uw minimoestuin u jaar na jaar gezonde en smakelijke groenten. 

De juiste bemesting

De DCM Vivimus® Groenten & Fruit en DCM Potgrond Groenten & Kruiden die u gebruikt heeft om uw moestuinbak op te vullen bevatten een ideale startvoeding voor een goede begingroei van uw groenteplantjes. Later op het groeiseizoen hebben uw groenten echter nood aan extra voeding. Deze kan u heel eenvoudig meegeven met het gietwater. Voorzie daarom om de 14 dagen een bijbemesting met de DCM Vloeibare Meststof Groenten & Kruiden. Deze meststof is gemaakt op organische basis, waardoor ze rustig maar degelijk werkt. Ideaal dus voor gezonde planten en een gegarandeerde opbrengst!

Een aangepast onderhoud

Met een aangepast onderhoud, kan u uw mini-moestuin jaar na jaar hergebruiken. Om uw bestaande mini-moestuin in het voorjaar voor te bereiden op een nieuw plantseizoen gaat u als volgt te werk: 

  • Verwijder plantenresten en onkruiden.
  • Verwijder de bovenste laag potgrond (5 à 10 cm). Deze potgrond ziet er misschien nog goed uit, maar heeft na de winter vaak veel van zijn structuur verloren.
  • Meng ± 4 kg/m² bak DCM Kleigrondverbeteraar Lava door de nog overblijvende grond om hem opnieuw luchtiger te maken.
  • Vul de m²-tuin nu opnieuw tot net onder de rand met DCM Potgrond Groenten & Kruiden.

Een kraaknette mini-moestuin

Omdat m²-tuintjes vaak op een terras of balkon worden aangelegd, is het leuk dat ze er steeds netjes en verzorgd bijliggen. Dek uw m²-tuin daarom af met een laagje DCM Castanea Coverchips. Deze decoratieve houtsnippers van zuiver kastanjehout vormen een originele bodembedekking die onkruidgroei voorkomt en de bodem vochtig houdt.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!