Aanleg

Graszaad in verschillende soorten. Wat verwacht je van jouw gazon?

De functie van je gazon bepaalt de keuze van het graszaad. Een graszaadmengsel kiezen dat speciaal is afgestemd op jouw behoeften, is echt niet moeilijk meer. DCM biedt je een brede waaier aan gazontypes aan.

Heeft jouw gazon een speciaal plaatsje in je tuin en moet het er prachtig uitzien,... hou je van een mooi gazon dat toch de jaarlijkse zomerbarbecue probleemloos overleeft,... krijgt je grasperk weinig licht,...? De graszaadmengsels van DCM helpen je bij de keuze voor het perfecte gazon in jouw tuin.

DCM Graszaad Activo®

Op dit mooi en onverslijtbaar speel-sportgazon van fijnbladige grassoorten kunnen je kinderen en huisdieren ongeremd spelen en stoeien. Dankzij de hoge kwaliteitseisen voor dit mengsel, behoudt de grasmat zijn schoonheid. De gebruikte grassoorten zorgen ervoor dat je gazon snel dichtgroeit, waardoor de kans op onkruid kleiner is.

DCM Graszaad Grazio®

Dit decoratief en stijlvol siergazon bestaat uit zeer fijne blaadjes, type Engels gazon. Door de fijne structuur van het gras zal een dichte grasmat ontstaan. Hierdoor verdraagt dit gazon probleemloos een normale betreding.

DCM Graszaad Ombra®

Sterk, fijnbladig en weinig onderhoud, dat zijn de sterkste troeven van dit schaduwgazon. Wanneer dit gazon in de schaduw is gelegen, zal het gras nog steeds goed groeien. Door talrijke ondergrondse uitlopers vormt dit graszaadmengsel een dichte zode en een sterke grasmat. Dit gazon vraagt minder maaibeurten.

DCM Graszaad Riparo®

Dit graszaad kan worden gebruikt voor het herstellen van beschadigde plekken in je gazon en het doorzaaien na het verticuteren. Dit mengsel kiemt vlot waardoor je grasmat er weer als nieuw zal uitzien. Lelijke kale plekken van molshopen, zwembadjes die tijdens de zomer stonden en brandplekken van de barbecue zullen snel verdwijnen. Je gazon zal in een mum van tijd weer prachtig groen zijn.

Kort samengevat

  • DCM Graszaad Activo® voor speel- en sportgazon.
  • DCM Graszaad Grazio® voor een decoratief siergazon.
  • DCM Graszaad Ombra® voor gazons in de schaduw.
  • DCM Graszaad Riparo® voor het herstellen van beschadigd gazon.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!