mos en onkruid bestrijden
Onderhoud

Hoe kan je mos en onkruid in je gazon bestrijden?

Het hele jaar door een mooi diepgroen gazon, het is de droom van iedere tuinliefhebber. Een droom die niet zonder uitdagingen is, want maar al te vaak komen mos en onkruid roet in het eten strooien.

Sinds 2019 is de verkoop van onkruidbestrijders voor het gazon in onze tuinen verboden. Wat nu? Handmatig onkruid verwijderen? Hoe houd je, zonder bestrijdingsmiddelen, je gazon het jaar rond onkruid- en mosvrij?

Wees het mos en onkruid te slim af, met een meststof op maat die effectief werkt.

Pak het mos aan

Zit je gazon vol mos? Mossen groeien graag in gazons met veel schaduw, op een bodem die dicht geslempt is, te zuur of chronisch vochtig. Maai je je gazon heel kort, dan verzwakt het en vergroot de kans op mos ook. Wil je deze zomer weer grassprietjes in plaats van mos tussen je tenen voelen? Bemest je grasmat dan met DCM Anti-Mos.
Dat is een samengestelde gazonmeststof met anti-mos werking. De stikstofrijke formule met magnesium en ijzer maakt van Meststof DCM Anti-Mos een krachtdadige mosbestrijder.

Zit er nog maar weinig mos in je gazon? Met DCM Meststof Gazon Pur® pak je het mos preventief aan én voed je tegelijk je gazon. In een sterke, goed gevoede grasmat maakt mos veel minder kans.

Tip

Voorkom mos, en zorg dat de zuurgraad altijd op peil is. Controleer de bodem, en geef kalk indien nodig.

Geef onkruid geen kans

In een versleten grasmat met magere grassprietjes en kale plekken nestelen onkruidzaadjes razendsnel. Laat het zover niet komen! Zaai een dun begroeide grasmat in het voorjaar door met DCM Graszaad Plus Herstel. Strooi er een laagje bodemverbeteraar DCM Vivimus® Gazon over, dat bevordert de inworteling. Zorg daarnaast dat je gazon het jaar rond goed gevoed blijft.

Wat met klavers?

Klavers hoeven niet altijd storend te zijn, integendeel, in een droge zomer houden ze je grasmat net groener. Klaver haalt namelijk stikstof uit de lucht en voedt zo indirect het gras. Maar klavers geven ook kleur- en hoogteverschillen, en zijn niet goed bestand tegen intense betreding. Wil je minder klavers, dan moet je bemesten, liefst drie keer per jaar, klavers duiden vaak op stikstoftekort. Geef in het voorjaar DCM Meststof Gazonstart, in de zomer DCM Meststof Vital-Green Gazon en in het najaar DCM Gazonmeststof Najaar. In een goed gevoede, dichte grasmat verdwijnen de klavers na enkele seizoenen vanzelf.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!