Onderhoud

Mediterrane planten op het terras? Trendy en heel eenvoudig

Mediterrane planten blijven vaak lang in een pot staan. Een specifieke potgrond en een juiste bemesting zijn dan ook onmisbaar.

De ene plant heeft al iets meer nodig dan de andere. Waardevolle planten zoals olijfboompjes, vijgen, citrus en terraspalmen zijn klasseplanten die een apart cachet aan je terras geven. Ze weten wat ze willen en laten het zich welgevallen.

De beste veensoorten, kokosvezel en klei zijn voor mediterrane planten de standaard, en extra puimsteen als toevoeging aan de potgrond doet ze schitteren. Plant ze daarom in DCM Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus, een potgrondmengsel dat met de knowhow uit professionele teelten speciaal voor deze groep van planten werd ontwikkeld.

Voeding à la carte voor jouw mediterrane planten

Deze groep van planten krijgt voeding ‘à la carte’. De juiste verhouding aan organische voedingselementen en sporenelementen voor de juiste plant. In het DCM-assortiment vloeibare meststoffen op organische basis vindt u de oplossing op maat.

Wist je dat?

Als je een olijf- of vijgenboom in pot op het terras wilt houden, plaats je die tijdens de winter best op een vorstvrije en lichte plaats. Je kan olijf- en vijgenbomen die te groot geworden zijn ook op een beschutte plaats in volle grond planten.

 

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in