Aanleg

Moestuinieren op een vierkante meter

Ook als u geen grote tuin bezit of enkel een balkon of terras ter beschikking heeft, kunt u perfect zelf gezonde groenten en kruiden telen. In de meeste tuincentra vindt u tegenwoordig namelijk allerlei moestuinbakken om uw eigen mini-tuintje aan te leggen . Met de juiste aanpak kan u er bovendien jaar na jaar van genieten.

Een geschikt model op een zonnige standplaats

Moestuinbakken zijn verkrijgbaar in allerlei modellen: met of zonder poten en zelfs in trapvorm. De meeste modellen zijn bovendien makkelijk in elkaar te zetten en, als u dat wenst, kan u ze tijdens de winter compact opbergen. Kies het model dat het beste bij u past en installeer uw mini-tuintje op een zonnige plek.

De juiste opbouw, laag per laag

Om gedurende meerdere jaren van uw mini-moestuin te kunnen genieten, is het erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de opbouw van uw moestuinbak. Werk bij het opvullen in 3 lagen :

Stap 1: DCM Hydrokorrels

Begin met een laag van 4 à 5 cm DCM Hydrokorrel om een goede drainage van overtollig regen- en/of gietwater te garanderen.

Stap 2: DCM Potgrond Groenten & Kruiden en DCM Vivimus® Groenten & Fruit

Vul de bak tot op 4/5 op met een mengsel dat u zelf samenstelt op basis van 50% DCM Potgrond Groenten & Kruiden en 50% DCM Vivimus® Groenten & Fruit.

Stap 3: DCM Potgrond Groenten & Kruiden

Eindig met een laag DCM Potgrond Groenten & Kruiden om een optimale opkomst van uw plantjes te verzekeren. Voorzie een gietrand van enkele centimeters.

Uw mini-moestuin is op die manier perfect voorbereid. U kunt u volop beginnen planten en zaaien.

Een m²-tuin die grote en smakelijke groenten levert = bijbemesten

DCM Vivimus® Groenten & Fruit en DCM Potgrond Groenten & Kruiden bevatten een ideale startvoeding voor een goede begingroei van uw groenten. Later op het groeiseizoen hebben uw groenten en kruiden nood aan extra voeding. Deze kan u het beste meegeven met het gietwater. Voorzie daarom om de 14 dagen een bijbemesting met de DCM Vloeibare Meststof Groenten & Kruiden BIO.

De toegevoegde micro-organismen zorgen voor meer bodemleven en een betere opname van voedingselementen. Op die manier wordt een groter worteloppervlak gevormd en ontstaat er een optimale plantengroei.

Heeft u al een m2 tuin?

Na een teeltjaar is de structuur van de potgrond in de m² moestuin verminderd. Verbeter hem daarom opnieuw in 2 stappen:

  1. Meng ± 4 kg/m² bak DCM Kleigrondverbeteraar Lava (0-3 mm) door de grond om de grond opnieuw luchtiger te maken.
  2. Ververs de bovenste laag van uw moestuinbak door hem opnieuw aan te vullen met DCM Potgrond Groenten & Kruiden.

Tip

Bedek de potgrond tussen uw groenten en kruiden met de decoratieve houtsnippers DCM Castanea Coverchips. Zo houdt u uw m²-tuin onkruidvrij en blijft de grond langer vochtig.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!