Onderhoud Behandelen

Mos verwijderen met DCM Anti-Mos

Tijdens de winterperiode ziet uw gazon af, waardoor het er vaak arm en vergeeld bijligt. Verzuring van de bodem en een tekort aan voedsel maken dat het gras dunner wordt. Het mos kan bijgevolg zonder enige hinder groeien en neemt de plaats in van het gras. Met de anti-mos-producten van DCM verwijdert u het mos effectief, met een mooi groen gazon als resultaat.

Wanneer de bodem te zuur is, kan het gras de in de bodem aanwezige voedingsstoffen niet meer opnemen. Om dit probleem te verhelpen is het dus nodig het gazon te bekalken. Gebruik hiervoor een gekorrelde kalk rijk aan magnesium. DCM Groen-Kalk® is hiervoor de perfecte kalk. Deze gekorrelde magnesiumkalk is vlot strooibaar en goed oplosbaar. De zuurtegraad van je bodem zal zich herstellen en de grassprietjes kunnen opnieuw voedingsstoffen opnemen.

Is er overdadig veel mos aanwezig, dan heb je bovendien een paardenmiddel nodig dat je gazon voedt en het mos afdoodt. Vertrouw hiervoor op Meststof DCM Anti-Mos (NPK 14-3-3 + 3 MgO + ijzer).  Deze meststof is een echte opkikker die je gazon binnen de week mooi groen kleurt.

Door zijn snelle anti-moswerking op basis van ijzerchelaat, verkleurt het mos al na enkele dagen. Deze meststof vlekt niet en mag dus met een gerust hart gebruikt worden naast je terras en paden. Meststof DCM Anti-Mos mag al gebruikt worden bij een temperatuur vanaf 10°C, je kan mos dus al in het vroege voorjaar aanpakken.

Het resultaat: Een ijzersterk diepgroen gazon dat zeker indruk maakt!

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!