Onderhoud

Onderhoud je gazon, het hele jaar rond

Een mooi onderhouden gazon is de trots van elke tuinier. Maar hoe krijg en behoud je een intens groene grasmat, twaalf maanden lang? Met het DCM-bemestingsschema, natuurlijk! Dankzij deze seizoensgebonden tips is het gras niet langer groener aan de overkant, maar wel in jouw tuin!

1. Bekalken

vanaf half oktober tot half februari

De koude maanden zijn de ideale periode om je gazon te voorzien van een extra portie kalk om de bodem te ontzuren. Gras houdt namelijk niet van een te zure bodem, omdat dat de opname van voedingsstoffen afremt.

Kalk is het ideale middel om de zuurtegraad terug op peil te brengen, zodat de levensnoodzakelijke opname van voedingsstoffen geoptimaliseerd wordt. Resultaat: een sterk gazon dat tegen een stootje kan. Mos daarentegen groeit graag op een zure grond en zal dus véél minder opkomen.

DCM Groen-Kalk®

DCM Groen-Kalk® regelt niet alleen de zuurtegraad, het verhoogt ook het calciumgehalte van je grond. Dat resulteert in een luchtige en kruimelige bodemstructuur.

Bekijk product

2. Eerste bemesting

vanaf maart tot en met april

Wanneer de lente in de lucht hangt, ontwaakt je tuin uit zijn winterslaap. Ook het gazon komt stilaan weer tot leven en onderneemt al enkele schuchtere groeipogingen. Dit is het aangewezen moment om een handje te helpen en al een eerste bemesting toe te passen.

Zo geniet je in geen tijd van een diepgroene grasmat, die helemaal klaar is om de zomermaanden in te duiken.

DCM Meststof Gazonstart

Dankzij de juiste mix van voedingsstoffen geeft het gebruik van DCM Meststof Gazonstart in het voorjaar al na één tot twee weken een groene grasmat en heeft het een optimale werking gedurende 100 dagen. Kortom: de perfecte kickstart voor je gazon!

Bekijk product

Is er gevaar voor mosvorming in je gazon? Gebruik dan de meststof DCM Meststof Gazon Pur® met indirecte werking tegen mos.

3. Perfecte onderhoudsbemesting

in de maanden juni-juli

De zomer is het seizoen waarin je grasmat in volle glorie te bewonderen is. Met een uitgekiende onderhoudsbemesting in de maanden juni en juli houd je dat ook zo.

Geef je gazon extra voeding op maat waardoor het sterk blijft en blakend van gezondheid de zomer doorkomt. Zo kan jij er zonder zorgen volop van genieten.

DCM Meststof Vital-Green Gazon

DCM Meststof Vital-Green Gazon is rijk aan nutriënten en houdt je gazon de hele zomer lang diepgroen en sterk. Het is niet voor niets dat ook professionele tuinaannemers er graag gebruik van maken en dat je het vaak terugvindt op sportvelden die het hard te verduren krijgen.

Bekijk product

4. Najaarsbemesting

vanaf september

Najaarsbemesting vanaf de maand september verzekert een sterk en groen gazon dat perfect voorbereid is op de gure wintermaanden.

Zo is je grasmat extra gewapend tegen vorst en betreding.

Een dichte en gezonde grasmat geeft bovendien minder kansen voor mos en onkruid om zich te nestelen.

DCM Gazonmeststof Najaar

DCM Gazonmeststof Najaar is rijk aan kalium en magnesium en draagt bij aan een diepgroen, afgehard gazon en een sterke, dichte grasmat die geen ruimte laat voor kale plekken en de mosvorming die daar vaak het gevolg van is.

Bekijk product

Vind nog meer advies voor jouw gazon in dit artikel: Gazon aanleggen

Kort samengevat

Vanaf half oktober tot half februari met DCM Groen-Kalk.

Bemest het gazon een eerste keer in maart of april met DCM Meststof Gazonstart.

Geef je gazon in juni of juli een onderhoudsbemesting met DCM Meststof Vital-Green Gazon.

Voed je gazon vanaf september nog een laatste keer met DCM Gazonmeststof Najaar, om het gras perfect voor te bereiden op de gure wintermaanden.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!