Aanleg

Potgronden voor gebruik in de bio-tuin: voor het allerbeste resultaat

Dat is de kracht van DCM kwaliteitspotgronden.

Wat is het verschil tussen DCM kwaliteitspotgrond en andere potgronden?

Het verschil zit in de kwaliteit van de gebruikte veen- en turfsoorten, de toegevoegde uitgebalanceerde organische voeding en in de extra grondstoffen die specifiek voor bepaalde planten zijn toegevoegd.

DCM is al jaren de voorloper op het gebied van potgronden die gebruikt worden in de bio-tuin*.  DCM maakt hierin gebruik van alleen maar hoogwaardige veensoorten, zoals witveen, zwartveen en turf en andere hoogwaardige grondstoffen. Voor elke soort potgrond, die bestemd is voor andere plantengroepen, is de samenstelling anders.  Zo wordt er in bijvoorbeeld puimsteen en kokosvezel toegevoegd om te zorgen dat de potgrond lang luchtig blijft. In DCM Potgrond Geraniums & Bloeiende planten en DCM Potgrond Buxus & Bladhoudende heesters   wordt weer klei toegevoegd zodat het water en de voedingsstoffen goed vastgehouden  worden, want dit zijn echter waterslurpers. En in DCM Potgrond Groenten & Kruiden zijn bijvoorbeeld zeewierkalk en lavameel toegevoegd voor een goede wortelvorming en groei.

Dankzij de toevoeging van DCM organische meststof, die is afgestemd op de voedingsbehoefte van de plant, verbetert de fosforwerking, die zorgt voor een stevige wortelontwikkeling en een goede rijke bloei. Deze voeding zit in minuscule MINIGRAN®-korrels waardoor deze gelijkmatig over de potgrond is verdeeld. Zo bevat elke DCM potgrond voor minstens 150 dagen organische voeding voor een goede startgroei van alle planten.

Lava

fijne korreltjes van een vulkanisch gesteente, voor een luchtige structuur en optimale drainage

Kokosvezels

voor een potgrond met een luchtige structuur waarin het water gelijkmatig wordt verdeeld

Klei

voedingsbuffer, houdt voedingselementen en water vast

Schorsblokjes

voor een extra luchtige potgrond met een optimale drainage

Puimsteen

grove lavafractie voor een luchtige potgrond met een extra waterbuffer voor droge periodes

* bevat enkel grondstoffen toegestaan in Bijlage I van de Verordening (EG) nr. 889/2008 en zijn wijzigingen inzake de biologische productiemethode.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!