Vang de fruitmot met feromonen - DCM
Onderhoud Behandelen

Vang de fruitmot met feromonen

Cydia pomonella (fruitmot) is het beestje dat verantwoordelijk is voor de wormstekigheid in appels en peren. Bestrijd de fruitmot en voorkom dat hij je fruit beschadigt.

Cydia pomonella; een mooie naam voor een vreselijk vervelende mot, de fruitmot. Dit is het beestje dat zorgt voor wormstekigheid bij onder andere appels en peren. Het rupsje baant zich een weg naar het klokhuis waar het zich enkele weken voedt met de vrucht en de pitten. 

Tussen april/mei en september vliegen de motten uit om te paren en juist dan zet je Feromoon fruitmot (wormstekigheid bij appelen en peren) in. Het feromoon trekt mannelijke motten aan en vliegen zo recht op de deltaval af.

Hoe vang je de fruitmot?

Gebruik het feromoon Feromoon fruitmot (wormstekigheid bij appelen en peren) in combinatie met de DCM Delta-Trap. De Deltatrap is attractief vormgegeven waardoor deze opgaat in de appel- of perenboom. Je plaatst het feromoon in de DCM Deltratrap op de lijmbodem, zodat de motten hierop gevangen worden. In Feromoon fruitmot (wormstekigheid bij appelen en peren) zitten 2 feromooncapsules, goed voor 5 fruitbomen of ± 500m².

Toepassingsperiode DCM Cydia-Pheromone®*

J F M A M J J A S O N D
                           

toepassingsperiode ideale toepassingsperiode

*De toepassingsperiode en levenscycli zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Jaarlijkse variaties zijn niet uit te sluiten.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!