Aanleg Onderhoud

Zeg niet zomaar potgrond tegen DCM-potgrond!

Planten verpotten, zaaien, stekken en vermeerderen van uw lievelingsplanten is geen kunst, met de juiste middelen en grondstoffen is succes verzekerd!

 

Het hele assortiment van DCM potgronden vormt daarbij de ideale partner. Uw terras of tuinkamer zal in geen tijd worden omgetoverd tot een ware expositieruimte. Een goede voorbereiding zorgt voor een geslaagd resultaat waarmee u overal zonder aarzelen kan pronken.

Wie planten koopt, een eigen kweek vermeerdert of zaadjes plant, verlangt een goed en voedselrijk substraat voor een gezonde groei en een prachtige bloei. Planten en bloemen in bakken en potten verdienen het beste wat u hen kan geven, daarom heeft DCM een reeks potgronden samengesteld die de behoeften van al uw planten zo goed mogelijk ondersteunen. De pracht en praal van een schitterend bloemenperk zorgt voor een onovertroffen overtuigingskracht.

Een goed substraat bevat naast kalk een aantal voldoende luchtige turfsoorten die zowel lucht als water kunnen vasthouden. Daarom heeft DCM een selectie gemaakt uit de beste tuinturf en turfstrooisels. Dit zwart- en witveen zorgen voor een ideale combinatie inzake vochthuishouding en luchtverdeling in het substraat.

Extra voedingselementen werden aan de potgrond toegevoegd onder de vorm van een aangepaste organische bemesting voor minstens 100 dagen. Specifiek voor elke toepassing werd een keuze gemaakt tussen enkele waardevolle bestanddelen die de kwaliteit van elke potgrond die extra aanvulling geven.

Assortiment potgronden:

DCM Kwekerspotgrond

Een universele potgrond van professionele kwaliteit, ideaal voor het in- en verpotten van uw groenten, éénjarige planten (geraniums, surfinia’s,…) en kamerplanten. DCM Kwekerspotgrond bevat een aangepaste voeding voor een rustige groei gedurende 150 dagen.

DCM Potgrond Huis & Tuin

Een uitmuntende kwaliteitspotgrond voor een lang plantenleven, om al uw bloembakken en potten op te vullen zowel in huis als in de tuin. De DCM Potgrond Huis & Tuin is organisch bemest voor 100 dagen en bevat lavakorrels voor een optimale waterhuishouding.

DCM Potgrond Zaaien & Stekken

Een extra fijne textuur en een ideaal evenwicht tussen lucht en vocht maken van de DCM Potgrond Zaaien & Stekken het substraat bij uitstek voor een snelle inworteling en een goede kieming van uw zaden en stekken. Het mengsel is kant en klaar voor gebruik.

DCM Potgrond Aquaterra®

Voor wie het aantal gietbeurten wil halveren, heeft DCM een potgrond ontwikkeld waar water-absorberende polymeren aan zijn toegevoegd. De waterkristallen in de DCM Potgrond Aquaterra® houden het water langer vast en geven het af wanneer de plant het nodig heeft. Ideaal voor hanging baskets bijvoorbeeld!

DCM Potgrond Geraniums & Bloeiende planten

DCM Potgrond Geraniums & Bloeiende planten is hét substraat voor het opvullen van bloembakken met geraniums en allerlei zomerbloeiers. Deze potgrond werd eveneens organisch bemest voor minstens 100 dagen en bevat extra klei om water en voedingselementen beter vast te houden.

DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten

De DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten behoudt zijn luchtige structuur dankzij de toevoeging van lava en zorgt zo voor gezonde wortels. De verhouding tussen lucht en vocht zal perfect geregeld worden. Deze potgrond is organisch bemest om uw terrasplanten alle nodige voedingsstoffen te geven.

DCM Potgrond Kamerplanten

Alle voordelen van de toevoeging van lava zijn eveneens terug te vinden in de DCM Potgrond Kamerplanten, uw groene planten en bloeiende planten zullen er ongetwijfeld wel bij varen. Extra kokosvezels zorgen voor een egale verdeling van het aanwezige water in de potgrond.

DCM Potgrond Buxus & Bladhoudende heesters

Om de behoeften van onze klanten zo goed mogelijk tegemoet te komen, heeft DCM een aantal specifieke potgronden ontwikkeld. Zo zijn zeewierkalk, klei, lava en organische meststof toegevoegd aan de DCM Potgrond Buxus & Bladhoudende heesters.

DCM POTGROND HEIDE, AZALEA, HORTENSIA & ALLE ZUURMINNENDE PLANTEN

Voor een aangepaste zuurtegraad voor zuurminnende planten in potten en bloembakken is DCM POTGROND HEIDE, AZALEA, HORTENSIA & ALLE ZUURMINNENDE PLANTEN uitermate geschikt. De langwerkende organische bemesting zorgt voor een rijke bloei en frisgroene blaadjes.

DCM Potgrond Cactussen & Vetplanten

De extra lava in DCM Potgrond Cactussen & Vetplanten biedt uw planten een zeer luchtige structuur en een uitstekende drainage voor gezonde wortels. De toegevoegde zachtwerkende organische meststof zorgt voor een rustige, compacte en evenwichtige groei.

DCM Potgrond Orchideeën

Grove veenbrokjes en een speciale organische bemesting voor orchideeën vormen het ideale substraat voor uw orchideeplanten, DCM Potgrond Orchideeën heeft een extra luchtige structuur die ervoor zal zorgen dat wortelrot bij uw lievelingsplanten kan worden vermeden.

DCM Potgrond Palmen

Om het gietwater gelijkmatig over de potkluit te verdelen, is lava aan de DCM Potgrond Palmen toegevoegd. Het witveen en de kokosvezels zorgen ervoor dat de potgrond bij droog weer niet krimpt en makkelijk weer te bevochtigen is. De organische bemesting geeft uw palmen voedingsstoffen voor een lang en gezond leven.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!