Video

Bestrijden van naaktslakken in de sier- en moestuin - DCM Phasmi Guard®

Naaktslakken zijn vaak ongewenste bezoekers in je tuin. DCM Phasmi-Guard® biedt een milieuvriendelijke oplossing in de bestrijding tegen naaktslakken.


U kent ze wel, naaktslakken. Je vindt ze in bijna elke tuin en moestuin. Ze zijn dan ook verzot op jong mals groen. Per dag, eten ze tot 50% van hun lichaamsgewicht. In hun levensperiode van 9 tot 12 maanden leggen ze zo'n 300 eitjes. Dat zorgt voor heel veel nieuwe slakken, en ondanks hun talrijke natuurlijke vijanden, is veel soms echt te veel.

Aaltjes tegen naaktslakken in de sier- en moestuin is dan de oplossing. Via deze prepaid box bestel je maar liefst, hou je vast, 12 miljoen slakkendodende microscopische aaltjes. Die aaltjes dringen de slak binnen en infecteren ze. Waardoor de slak verdoofd wordt en sterft. Het is daarmee een bijzonder efficiënt maar vooral milieuvriendelijk middel tegen deze vraatzuchtige slakken.

Los de volledige inhoud van de verpakking op in een emmer met 4 liter water. Giet 1 liter van het mengsel in een maatbeker en doe deze vervolgens in een gieter. Vul de gieter nu verder aan tot 10 liter water, hiermee kan je zo'n 10m² behandelen. De aaltjes kunnen zich enkel verplaatsen in vochtige grond. Behandel wanneer het minimum 13 graden is. Spuit wel eerst met een tuinslang de plaats met grote concentratie slakken goed nat. Eerst even goed roeren in de gieter zodat de aaltjes niet naar de bodem zakken.

Giet nu het mengsel gewoon over je plantjes. Blijf in de periode na de behandeling de grond goed vochtig houden.

De aaltjes zijn trouwens erg onschuldig, behalve voor de slakken natuurlijk.

Gebruik Aaltjes tegen naaktslakken in de sier- en moestuin in combinatie met DCM Lima-Shield® - Slakkenwal. Het zijn scherpe lavasteentjes die een naturrlijk barrière vormen voor de tere lijfjes van de naaktslakken. Strooi ze rond je meest kwetsbare plantjes en maak en slakkenwal van zo'n 5 centimeter breed. Je plantjes worden zo een onineembare burcht.

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in