Video

De beste biologische potgrond om terrasplanten te verpotten

Dit jaar hoef je het vrolijke vakantiegevoel niet in het buitenland op te zoeken. Je opent gewoon de buitendeur en daar is je eigen paradijselijke vakantie-oord! Een prachtige olijfboom als eyecatcher, een citrusboom voor de twist in je cocktail, je favoriete bloemen voor een weelderige kleurenpracht... Je kan de Middellandse Zeelucht haast ruiken in de zomerbries op je terras.

Ontdek hoe je terrasplanten de ideale basis geeft voor een gezonde groei en bloei, met de biologische potgronden van DCM.

Biologische potgronden voor terrasplanten

Je hebt net prachtige (vaak dure) planten gekocht voor op je terras. Die moeten meestal lang in dezelfde potgrond blijven staan. Wil je er zo lang mogelijk van genieten? Kies dan de juiste kwaliteitspotgrond op maat van je terrasplanten, voor een lang plantenleven!

Deze potgrondmengsels zijn organisch bemest met het DCM MINIGRAN® wonderkorreltje.

Terrasplanten verpotten in 5 stappen

Heb je de ideale potgrond gekozen? Dan is het tijd om je planten correct te verpotten, voor een lang, aangenaam verblijf in de pot.

1

Neem een voldoende ruime pot of bloembak en leg onderaan een laag DCM Hydrokorrels. Die zorgt voor een goede drainage van overtollig water.

2

Breng daarboven een laag potgrond aan. De kwaliteitspotgronden van DCM voor terrasplanten zijn verrijkt met kokosvezels die ervoor zorgen dat de structuur van de potgrond langer behouden blijft.

3

Maak de plantenwortels voorzichtig los en zet de plant in de pot.

4

Vul nu verder aan met potgrond, maar laat een gietrand van enkele centimeters.

5

Flink begieten en je bent klaar.

Extra bemesten met vloeibare meststof, na 150 dagen

De potgrond is organisch bemest voor ongeveer 150 dagen (ongeveer 5 maanden) voor een goede startgroei en een prachtige bloei van je terrasplanten.

Op het einde van deze periode is het nodig om wekelijks een extra bemesting van DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten via het gietwater toe te passen. Deze unieke vloeibare meststof met organische voedingselementen van natuurlijke oorsprong garandeert een hele zomer lang een uitbundige bloei.

Door regelmatig DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten mee te geven aan het gietwater hou je alle terrasplanten in topvorm. Deze vloeibare meststof is uniek omdat ze organisch gebonden, langwerkende voedingselementen bevat en toelaat je planten op natuurlijke wijze van de nodige voedingsstoffen te voorzien.

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!