Video

Engerlingen in uw gazon bestrijden met aaltjes

Je gras vergeelt. Vertoont kale plekken. En je hebt geen idee hoe dat komt? Heel veel kans dat engerlingen de oorzaak zijn. Engerlingen zijn de larven uit de familie van de meikeverachtigen. Uit de eitjes van die kevers ontstaan de engerlingen. Die doen zich met z'n allen, en dat kunnen er heel veel zijn, aan de wortels van je gazon. Door die vreetbuien kan het gras minder of geen water meer opnemen en vergeelt het om uiteindelijke af te sterven.

Gelukkig bestaat er een natuurlijk oplossing. Aaltjes tegen engerlingen in gazon gaat de strijd aan met die engerlingen. Een natuurlijke strijd. Want de natuur wordt met de natuur bestreden in de vorm van miljoenen insectendodende microscopische aaltjes.

Roer de gehele inhoud van de verpakking met10 liter water tot het product volledig is opgelost.. Vervolgens neem je een maatbeker en meng je dit mengsel opnieuw met water. Afhankelijk van de te behandelen oppervlakte pas je de hoeveelheid aan. Behandelen is heel gemakkelijk en doe je het best in een regenachtige periode vanaf de nazomer tot vroege herfst of in het voorjaar. Dan zitten de larven net onder de zoden. De aaltjes dringen de engerlingen binnen, infecteren ze met een bacterie en voeden zich met de inhoud van de larve. Bovendien laten de aaltjes het overige natuurlijke bodemleven met rust. Enkel de engerlingen overleven het niet. Deze aaltjes zijn uiteraard ook niet schadelijk voor je planten.

Aaltjes tegen engerlingen in gazon tegen Engerlingen. En je gras groeit zonder enge veelvraten aan z'n wortels. Zo los je het probleem op met de hulp van de natuur.

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in