Video

Organische meststof voor een mooi gazon

Wil je graag een mooi groen gazon, maar wil je niet om de haverklap het gras maaien? Dankzij de DCM Gazonmeststof kan dat! Deze organische meststof zorgt voor een rustige groei, en voedt je gazon gedurende 100 dagen. 

Een mooi groen gazon

DCM Gazonmeststof is de ideale voeding voor jonge, recent aangelegde gazons en als basisbemesting voor bestaande gazons. Deze organische meststof zorgt voor een rustige groei, en voedt je gazon gedurende 100 dagen. Het toegevoegde magnesium zorgt voor een blijvende diepgroene graskleur.

Waarom organische meststoffen gebruiken?

Organische meststoffen kun je vergelijken met een meergranenbrood: bomvol natuurlijke voedingsstoffen, maar dan voor je planten. Anders dan chemische meststoffen bestaan organische meststoffen niet uit snel oplosbare zouten, maar uit een mengeling van meer natuurlijke bestanddelen, tot zelfs nuttige resten uit de voedingsindustrie toe, zoals cacaodoppen en druivenpitten. Elke grondstof geeft op haar tempo voeding vrij, zodat planten er minstens drie maanden lang energie uit kunnen putten. Net zoals bij een lekker brood bepaalt ook de keuze van de grondstoffen, in de juiste verhouding, de kwaliteit van de meststoffen.

Hoe meer grondstoffen, hoe gevarieerder en hoe beter voor je planten. En wat na 100 dagen overblijft, is kostbare humus voor de bodem van je tuin. Die wordt er extra kruimelig door, wat je planten en het bodemleven alleen maar ten goede komt.

Wist je dat je met organische meststoffen je planten niet kan verbranden? Dit is met kunstmest wel het geval. Ook spoel je met organische meststoffen de voedingselementen niet weg  uit het grondwater.

Organische meststof met MINIGRAN® Technology

MINIGRAN® is een uniek staaltje technologie, ontwikkeld door DCM, dat we inzetten voor de productie van onze organische en organisch-minerale meststoffen voor gazon, moes- en siertuin. Ieder minuscuul meststofkorreltje bevat tot maar liefst 30 verschillende gedroogde natuurlijke grondstoffen van dierlijke en plantaardige origine. De meeste grondstoffen zijn afkomstig uit nevenstromen van de voedingsindustrie, waarbij we dus volop inzetten op circulaire economie! Dit wil zeggen dat er geen nieuwe schaarse grondstoffen worden ontgonnen aan de aarde, en dat de nevenstromen in de vorm van kwalitatieve meststoffen terug naar de natuur keren.

In deze minikorreltjes zitten de voedingselementen uit organische grondstoffen vervat: stikstof, fosfor, kalium, magnesium en sporenelementen. Deze voedingselementen komen - eens in de grond - gefaseerd vrij door microbiële activiteit. Microbiële activiteit staat in relatie met de plantengroei en zo komen de voedingsstoffen in onze producten dus pas vrij wanneer de plant er echt behoefte aan heeft.

Vind nog meer advies voor jouw gazon in dit artikel: Gazon aanleggen, onderhouden en herstellen.

Kort samengevat

DCM Gazonmeststof is de ideale voeding voor jonge, recent aangelegde gazons en als basisbemesting voor bestaande gazons.

Anders dan kunstmeststoffen bestaan organische meststoffen niet uit snel oplosbare zouten, maar uit een mengeling van natuurlijke bestanddelen uit reststromen van de voedingsindustrie zoals cacaodoppen en druivenpitten. Elke grondstof geeft op haar tempo voeding vrij, zodat je gazon of planten er minstens drie maanden lang energie uit kunnen putten. 

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster