Efficiënte producten voor een duurzaam effect

Volgens DCM zijn efficiënte producten ook de meest duurzame, want hoe beter ze werken, hoe minder verlies van voedingsstoffen, en dat is dan weer het beste voor het milieu. In samenwerking met de natuur, zorgen onze meststoffen voor sterke planten, maar ook voor een betere bodemstructuur en - dankzij de verschillende elementen in onze producten - voor een meer divers bodemleven. Onze kennis schuilt in de biodiversiteit aan grondstoffen, om zo tot een evenwichtige bemesting te komen. Maar wat maakt onze plantenvoeding dan precies zo goed voor het milieu?

  • Grondstoffen van organische oorsprong: we maken onze meststoffen van elementen uit de natuur, op maat van de natuur.
  • Continue en lange werking: dankzij ons intensieve onderzoek en de specifieke samenstelling in MINIGRAN®, geven onze producten hun voedingsstoffen gecontroleerd en gefaseerd vrij gedurende 75 tot 100 dagen. De precieze combinatie van de grondstoffen garanderen een rustige groei.
  • Vraag en aanbod zijn parellel dankzij vrijstelling door microbiële activiteit: voordat de juiste voedingsstoffen vrijkomen, moet de organische matrix van onze mestkorrels afgebroken worden door het microbieel leven in de bodem. Zo zorgen we ervoor dat ze de voedingsstoffen precies op het gepaste moment ter beschikking stellen van de plantenwortels.
  • Minimale uitspoeling: gezien de nutriënten in onze producten pas vrijkomen wanneer de plant er echt behoefte aan heeft, gaan ze niet verloren door uitspoeling en kunnen ze bovendien het grond- en oppervlaktewater niet vervuilen.
1 korrel
23 kruimels
94 MINIGRAN®

Wist je dat?

Wist je dat het mini-formaat van onze unieke MINIGRAN® korreltjes tot 60% beter te verdelen zijn dan organische meststoffen van andere producenten, wat hun efficiëntie verhoogt. Bij gazons zorgt dit er bijvoorbeeld voor dat de korreltjes sneller oplossen en in de grond trekken, in plaats van opgezogen te worden bij het maaien.

SDG 12.2:
Het duurzame beheer en het efficiënte gebruik van natuurlijke hulpbronnen realiseren.

SDG 12.5:
De afvalproductie aanzienlijk beperken via preventie, vermindering, recyclage en hergebruik.