45 jaar DCM

Planten & klanten doen groeien,
met bijzondere aandacht voor onze planeet.

1966

Herman De Ceuster is 20 wanneer hij in 1966 een bedrijf in grondontsmettingen opricht. Al sinds de start zijn zowel plant als klant koning bij familiebedrijf De Ceuster.

"Ik heb altijd gezocht naar de beste oplossing voor de tuinder, uiteraard met respect voor de natuur. Met goede resultaten win je immers het vertrouwen van de klant. En zo zijn onze samenwerkingen al van bij het begin gebaseerd op kwaliteitsvolle, duurzame dienstverlening."

Herman De Ceuster

1976

Kwaliteit, duurzaamheid en innovatie

In 1976 wordt zusterbedrijf DCM opgericht, gespecialiseerd in de productie van organische meststoffen op basis van natuurlijke - zowel plantaardige als dierlijke - grondstoffen.

Vanaf 1985 worden de professionele kwaliteitsproducten ook beschikbaar voor hobbytuiniers.

1990

Tuinadvies computer

Duurzaamheid is niet zomaar een modewoord, maar wel een belangrijke pijler in de bedrijfsfilosofie van DCM. Net als innovatie zit het vervat in elk onderdeel van onze werking. Als marktleider in organische meststoffen en bodemvruchtbaarheid lanceert DCM in 1990 de Tuinadvies computer. Daarmee kregen hobbytuiniers advies op maat op basis van een grondstaal dat ze meebrachten naar hun vertrouwde tuincenter.

1998-2000

2de generatie De Ceuster

Rond de milleniumwissel stappen dochter Els en zoon Tom mee aan boord van het De Ceuster familiebedrijf. Tom zet in de bedrijfsvoering verder in op onderzoek & ontwikkeling, en Els zorgt ervoor dat de hobbytuinier DCM leert kennen via creatieve marketingcampagnes.

2001

Lancering Minigran Technologie

In 2001 lanceert DCM de MINIGRAN® TECHNOLOGIE voor de productie van de organische meststoffen, na jarenlang onderzoek en investeringen. De eerste stofvrije en geurloze micro-korrel, gemaakt van natuurlijke grondstoffen uit reststromen van de voedingsindustrie, met een werkingsduur van meer dan 100 dagen, is vandaag nog steeds een uniek product.

Scientia Terrae onderzoeksinstituut

Ook het onderzoeksinstituut Scientia Terrae werd in 2001 opgericht, met de focus op duurzame innovatie.

2009-2013

Uitbreiding bedrijfssite

Tussen 2009 en 2013 investeert DCM in een sterk geautomatiseerd en energiezuinig productieproces met traceerbaarheid van elk product, een tweede Minigran productietoren en uitgebreide opslagcapaciteiten.

2019

Uitbreiding bedrijfssite

De recente opening van het Bijna-Energie-Neutrale(BEN) hoofdkantoor in Grobbendonk onderstreept de kernwaarden van het bedrijf: de nieuwste technologieën en innovaties werden geïntegreerd om een duurzame werkplaats te creëren voor de DCM medewerkers. Met - hoe kan het ook anders - maximale zorg voor mens en natuur.

2021

DCM is gecertificeerd als een CO2-neutraal bedrijf!

Dat wil zeggen dat we zoveel mogelijk de CO2-uitstoot van onze productiefabriek verminderen, en de resterende CO2-uitstoot compenseren met klimaatbeschermingsprojecten.

Klant is koning

Kwaliteit is heilig en service onze tweede natuur. DCM staat niet alleen voor kwaliteitsproducten, maar ook voor een degelijke service en ondersteuning. We luisteren naar de feedback van onze klanten en vertalen die in nieuwe of verbeterde producten en diensten.

"Als familiebedrijf kunnen wij duurzaam investeren. Niet alleen in mensen, maar ook in onze infrastructuur en onderzoek en ontwikkeling. Zo kan de groep blijven groeien volgens de beginfilosofie van klantgerichtheid, kwaliteit, en duurzaamheid."

Tom De Ceuster

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster