Containerteelt

DCM VISCOTEC® BLUE - Unieke vloeibare organische meststof

DCM VISCOTEC® BLUE is een innovatieve vloeibare meststof, toegelaten voor gebruik in de biologische land- en tuinbouw. Het hoge stikstofpercentage (9% N) gecombineerd met 5 % kalium (K2O) zorgt voor een snel effect op zowel groei als kleur van de planten. DCM VISCOTEC® BLUE is sterk geconcentreerd en kan eenvoudig gedoseerd worden. De goed oplosbare gelformulering bevat geen grondstoffen van dierlijke oorsprong en kan zowel continu als voor bijsturing toegepast worden met alle types fertigatiesystemen.

Betere beworteling en vollere planten

DCM VISCOTEC® BLUE heeft een extra biostimulant effect door de aanwezigheid van plantaardige aminozuren: meer en betere wortelontwikkeling. Een proef met sla toont aan dat het worteloppervlak bij gebruik van DCM VISCOTEC® BLUE bijna verdubbeld is in vergelijking tot het gebruik van minerale meststoffen met gelijk nutriëntenniveau. Dit vergrote worteloppervlak zorgt voor een betere nutriëntopname. Wat leidt tot een betere groei bovengronds en een sterker, compacter & voller gewas, beter bestand tegen abiotische stress.

Biostimulant effect op sla zaailingen, Scientia Terrae vzw, België, 2017

Aloë - demo, Bunnik Plants, Bleiswijk, Nederland, 2018

DCM VISCOTEC® BLUE heeft bovendien een hoge zuiverheid, een constante samenstelling en vrijwel geen geur. Dankzij zijn lage zoutindex heeft DCM VISCOTEC® BLUE een zacht effect op de plantenwortels.

Basilicum BIO in potgrond met basisbemesting – 5 weken na vloeibare bijbemesting aan gelijke N-dosis, Scientia Terrae vzw, 2018

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Professionele Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!