Boomkwekerij

DCM ECOR®, 100% organische meststoffen met MINIGRAN® Technology voor de biologische land- en tuinbouw.

De DCM ECOR®-lijn bevat een volwaardig aanbod organische meststoffen toegelaten in de biologische land- en tuinbouw. Met DCM ECOR® is het perfect mogelijk om uw planten 100% organisch en ecologisch te bemesten, met behoud van dezelfde kwaliteit. Ze zijn gecertificeerd door verschillende erkende instanties. De producten bieden ook voor conventionele telers tal van voordelen, onder meer in potgrondmengsels.

Continue en gecontroleerde werkingsduur

ECOR® staat voor ‘Efficient Controlled Organic Release’, goed voor een continue en gecontroleerde werkingsduur, over een aantal maanden. Deze werkingsduur werd in verschillende laboratoria en praktijksituaties gemeten en bewezen.

Efficient Controlled Organic Release
minder-uitspoeling

Tot 4 keer minder uitspoeling

Door een brede waaier aan verschillende organische grondstoffen te combineren in één formule, wordt een continue en gecontroleerde werkingsduur verkregen, goed voor een aantal maanden. Hierdoor zijn de uitspoelingverliezen minimaal. DCM meststoffen spoelen tot vier keer minder uit dan puur chemische meststoffen! Op die manier worden geen nutriënten verspild en wordt het grond- en oppervlaktewater niet vervuild door uitspoeling van stikstof, fosfaat of kalium.

Gelijkmatige verdeling

Door de unieke MINIGRAN® Technology bevat elk korreltje dezelfde hoeveelheid voeding. (link artikel organische meststof Minigran® Technology). Uit diverse onderzoeken is gebleken dat meststoffen met MINIGRAN® Technology tot 60% efficiënter verdeeld kunnen worden, in vergelijking met een reguliere korrel of kruimel. Dankzij die fijne korrel kan iedere wortel in contact komen met de organische voeding. Het resultaat? Een beter vertakt wortelgestel, een efficiënt gebruik van de voedingsstoffen en een gelijkmatige groei en kleur.

korrel

korrel

kruimel

kruimel

minigran

Minigran®


Met hun 100% recyclebare verpakking en herkenbare, product specifieke kleuren zijn de DCM ECOR®-meststoffen duidelijk te onderscheiden. Op elke verpakking staat over hoeveel dagen de voedingsstoffen op een gecontroleerde manier vrijkomen.

ECOR Bekijk hier de verschillende ECOR®-meststoffen

Waarom biotelers kiezen voor organische meststoffen met MINIGRAN® Technology? Lees hier de reactie van een tevreden klant.

Kijk hier voor het gebruik van DCM organische meststoffen met MINIGRAN® Technology in de containerteelt.

Lees hier meer over DCM organische meststoffen met MINIGRAN® Technology voor de tuinaannemer.

meer over de proefresultaten in de akkerbouw, bij de teelt van aardappelen en uien.

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in