Groenteteelt

DCM krijgt noodtoelating voor verdeling Tutavir® in Belgische tomatenteelt

DCM krijgt een noodtoelating om Tutavir® te verdelen in de Belgische tomatensector en beantwoordt hiermee de vraag van de Belgische tomatenkwekers. Concreet mag TUTAVIR® vanaf 15 maart 2023 gedurende 120 dagen gebruikt worden tegen Tuta absoluta in de tomatenteelt, onder bescherming in België.

Het product heeft een volledig nieuw werkingsmechanisme, laat geen residuen achter en heeft geen negatieve impact op hommels en nuttigen. TUTAVIR® kan bovendien gemakkelijk geïntegreerd worden in een spuitprogramma omdat het compatibel is met veel gewasbeschermingsmiddelen. Het is belangrijk om TUTAVIR® te spuiten na monitoring van de eerste adulten.

De noodtoelating van dit innovatieve product is het resultaat van een goed partnership tussen DCM en Andermatt Nederland. De reguliere toelatingsprocedure is nog lopende, maar met deze noodtoelating is het dus alvast toegestaan om TUTAVIR® vanaf 15 maart 2023 toe te passen. TUTAVIR® is ook toegelaten voor gebruik in de biologische tuinbouw overeenkomstig de Europese Verordening (EU) 2018/848.

Voor meer informatie, contacteer Annelies Justé, T: +32492151275 of M: [email protected]

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst de productinformatie en het etiket, inclusief de passende waarschuwingszinnen en -symbolen.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in