DCM Tomatenconcept, de ideale strategie voor een vitale plant

DCM heeft na enkele jaren van intensieve proeven het DCM Tomatenconcept ontwikkeld. Met dit concept biedt DCM verschillende producten aan die inwerken op verscheidene groeistadia van een tomatenplant. De werking van de producten kan gaan over vegetatieve of generatieve acties, maar omvat ook een biologisch gewasbeschermingsmiddel, allemaal met als doel het creëren van een vitale plant. Jarenlange ervaring bij tomatentelers zorgde ervoor dat diverse effectieve producten ontwikkeld konden worden. Daarnaast biedt het Biorationals team persoonlijk advies aan de telers, gebaseerd op technische kennis, uitgebreide ervaring en onderzoek naar de optimale werking van de ontwikkelde producten.


tomatenconcept-stap 1

PMV®-01

Net na planten

PMV®-01 is een vaccinatiestrategie die sinds 2011 gebruikt wordt in de tomatenteelt onder glas om bescherming te bieden tegen het sterk infectieuze Pepinomozaïekvirus (PepMV). Met deze vaccinatiestrategie kunnen de ernstige kwaliteits- en productieverliezen veroorzaakt door PepMV op een duurzame en biologische manier vermeden worden.

PMV®-01 is een biologisch gewasbeschermingsmiddel en het resultaat van 10 jaar wetenschappelijk onderzoek in onder meer België, Nederland en Spanje. Uit dit onderzoek bleek dat de beste bescherming tegen PepMV bereikt werd met een vaccinatiestrategie gebaseerd op een uniek, mild en stabiel Chileens PepMV-isolaat. Dit isolaat koloniseert de planten snel en beschermt ze nadien optimaal tegen PepMV schade. Met deze kennis werd vervolgens PMV®-01 ontwikkeld. Het product zelf heeft een gecertificeerd productieproces met strikte kwaliteitscontroles.

Toepassing en dosering

Timing

Vlak na planten

Dosis

4 L/ha

1 behandeling

Toepassing

Formulering: Vloeibaar
Spuittoepassing


tomatenconcept-stap 2

DCM INTERACT®

Eerste tros bloei

DCM INTERACT® is een vloeibare biostimulant op basis van een natuurlijk polysacharide. DCM INTERACT® geeft een tijdelijke en dus ook omkeerbare generatieve impuls in het jonge stadium van de tomatenplant, waarbij het polysaccharide zorgt voor een efficiëntere nutriëntenopname. Uiteraard is de mate en snelheid van de respons van de plant afhankelijk van de plantensoort en variëteit, groeistadium en klimaatomstandigheden.

DCM INTERACT® is interessant als je op zoek bent naar een generatieve boost voor je gewas. Toediening van het product zorgt voor een eerdere afrijping van de eerste tros en een lagere plantbelasting in het begin van de teelt. Daarnaast kan het ook resulteren in een grovere eerste tros.

Toepassing en dosering

Timing

Eerste tros bloei

Dosis

4 L/ha

1 behandeling

Toepassing

Formulering: Vloeibaar
Spuittoepassing


tomatenconcept-stap 3

DCM VITACT® F

Planten op de mat

DCM VITACT® F bestaat uit een unieke combinatie van meerdere Bacillus spp. met lignosulfonaten. De verschillende Bacillus isolaten koloniseren de wortelomgeving, zorgen voor meer fijne haarwortels en dus voor een bevorderde opname van voedingselementen. De aanbreng van deze voedingselementen heeft als gevolg dat de inworteling optimaler en sneller kan verlopen, de planten sterker zijn en in het algemeen een betere groei vertonen.

DCM VITACT® F bevat ook lignosulfonaten, complexe organische koolstofketens. Deze lignosulfonaten verhogen de beschikbaarheid van nutriënten voor de wortels en stimuleren zo de wortelvorming van de plant.

DCM VITACT® F zorgt door zijn gecombineerde werking van Bacillus spp. en lignosulfonaten voor een optimale start vanaf het planten.

Toepassing en dosering

Timing

Planten op de mat + enkele weken nadien

Dosis

2 L/ha

2x toepassen (tussenperiode 4 - 6 weken)

Toepassing

Formulering: Vloeibaar
Druppeltoepassing

DCM VITACT® F
DCM VITACT® F

Biostimulant


tomatenconcept-stap 4

DCM IMPULS TD®

Einde lente of voor een stressvolle periode

DCM IMPULS TD® is een biostimulant op basis van verschillende Trichoderma spp. isolaten, een bodemschimmel die in de wortelomgeving leeft. Deze Trichoderma isolaten voeden zich voornamelijk met wortelexudaten en organisch materiaal. Door meerdere Trichoderma isolaten aan te brengen is DCM IMPULS TD® werkzaam onder verschillende (klimaats)omstandigheden.

DCM IMPULS TD® stimuleert de nutriëntenopname, wat resulteert in een betere wortelgroei en daardoor ook een betere bovengrondse plantengroei. Het toepassen van DCM IMPULS® TD resulteert in een verhoogde plantweerbaarheid: de plant is beter bestand tegen allerlei vormen van abiotische stress waaronder hitte en suboptimale watergift. Daarnaast zorgt de toepassing van Trichoderma in de rhizosfeer voor een hogere biodiversiteit en een actiever bodemleven.

DCM IMPULS TD® is interessant als je op zoek bent naar een vegetatieve boost voor je gewas voor een periode van stress, bijvoorbeeld op het moment dat de plant zwaar beladen wordt of tijdens de zomermaanden.

Toepassing en dosering

Timing

Voor een periode van stress (hitte, zwaar beladen plant, …)

Dosis

1 kg/ha

1-2 behandeling(en)

Toepassing

Formulering: Wateroplosbaar poeder (WP)
Druppeltoepassing

DCM IMPULS TD®
DCM IMPULS TD®

Biostimulant

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster