DCM UNI-MIX A ideaal voor kropsla en bladgewassen

DCM UNI-MIX A bewijst al meer dan 30 jaar dat zijn unieke formulering ideaal is voor de teelt van kropsla en bladgewassen. Bij meerdere tuinders, op zowel lichte als zware gronden en met verscheidene sla-rassen werden DCM formules vergeleken ten opzichte van de huidige praktijksituatie van de teler. Volgend uit de resultaten van deze proeven werd de meest optimale formule gekozen: DCM UNI-MIX A.

Hieronder een greep uit de praktijkproeven:

Bemestingsproef Proefstation voor de Groenteteelt, Sint-Katelijne-Waver

Zowel in de praktijk als op het Proefstation voor de Groenteteelt werden testen opgezet. Zowel naar opbrengst (kg/100 stuks) als naar nitraatgehalte in de krop bij de oogst scoorde een bemesting met DCM UNI-MIX A beter dan de standaard chemische bemesting.


Bemestingsproef Kropsla - Jaarrond gebruik van dezelfde meststoffen, Proefstation voor de Groenteteelt, Sint-Katelijne-Waver & artikel in Proeftuinnnieuws magazine

Resultaat jaarrond gebruik DCM UNI-MIX A, ronde na ronde:“ DCM UNI-MIX A geeft gemiddeld over vijf teelten de zwaarste sla en meer specifiek in de zomer- en de herfstteelt de hoogste opbrengst van alle objecten. En dit alles met een goede nitraatbeheersing.

uni-mix-a

uni-mix-a

Praktijkproef bladandijvie serreteelt, Putte

In vergelijkende proeven in bladandijvie, vertoonde een bemesting met DCM UNI-MIX A een zeer goede opbrengst (gewicht) en kwaliteit ten opzichte van de huidige teelttechniek nl. combinatie chemisch-organisch. Na deze overtuigende resultaten is de teler overgestapt op DCM UNI-MIX A als basisbemesting. Zo kan hij eenvoudig in één strooibeurt alle noodzakelijke voedingselementen geven.


Praktijkproef Lollo bionda en kropsla serreteelt, Lint

Ook in de teelt van Lollo bionda werden goede resultaten bekomen na een bemestingsadvies met DCM UNI-MIX A. Vooral op vlak van: beworteling, goede weggroei en homogenere groei over de volledige serre scoorde DCM UNI-MIX A goed.


Stikstofbemestingsproef Lollo rossa. Proefstation voor de Groenteteelt, Sint-Katelijne-Waver. + artikel in Proeftuinnieuws magazine

DCM UNI-MIX A stelt correct en voldoende stikstof ter beschikking voor een optimale groei in de vroege teelt van Lollo rossa.


De voordelen van DCM UNI-MIX A, NPK 10-5-15 + 2 MgO op een rijtje:

  • Ideale NPK-verhouding voor kropsla
  • Combinatie van snelwerkende startbemesting en langwerkende organische bemesting in één strooibeurt
  • Maximale opbrengst
  • Betere weggroei dankzij unieke fosforwerking
  • Continue groei van planting tot de oogst dankzij de lange werkingsduur van de stikstof
  • Uniform gewas dankzij betere verdeling en homogene samenstelling door de MINIGRAN® TECHNOLOGY
  • Betere oogstkwaliteit en betere kropvulling dankzij lange werkingsduur van het kalium
  • Minder graterigheid en goede nitraatbeheersing

 

Lees hier meer over onze unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster