Tuinaanneming

Standaardschema voor robotmaaien of mulching-maaien

Bij het gebruik van een robotmaaier of mulchmaaier wordt het gras op regelmatige tijdstippen fijn versnipperd en op het gazon verspreid. Deze maairesten worden door micro-organismen afgebroken en omgezet in voeding voor het gazon. Om het ontstaan van een dikke viltlaag te voorkomen, moeten de grassnippers snel verteerd worden.

Het is niet correct om ervan uit te gaan dat de door het grasmaaisel vrijgegeven hoeveelheid voedingselementen zou volstaan om een goede groei van het gazon te garanderen. Zonder extra bemesting verschraalt het gras al snel en verliest het zijn diepgroene kleur. In een minder dicht gazon zullen mos en onkruid ook sneller hun intrede doen. Daarnaast treedt er een bijkomende verzuring op tijdens de vertering van de grasresten.

Wie een robot- of mulchmaaier gebruikt, dient dus zijn bemestingsschema aan te passen. Daarom ontwikkelde DCM een speciale meststof voor gazons met een robotmaaier of mulchmaaier: DCM ROBOT-MIX. Deze meststof zorgt voor een mooi groen gazon met minder mos en viltvorming, waardoor het gazon kan blijven ademen.

Schema voor gazon met robotmaaier of mulchmaaier
voorjaar  DCM ROBOT-MIX 5-10 kg/100 m²
zomer DCM ROBOT-MIX 3-5 kg/100 m²
najaar DCM ROBOT-MIX 6-8 kg/100 m²

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in