Boomkwekerij

Te zure bodem? Gebruik DCM GROEN-KALK®

Calcium is een belangrijk voedingselement voor de teelt. Calcium zorgt onder andere voor stevige celwanden en dus kwalitatief betere en stevigere planten. Bovendien is  de pH van de bodem uitermate belangrijk voor de opname van verschillende voedingselementen. Proeven tonen aan dat wanneer de pH niet optimaal is, overige voedingselementen vastgelegd worden in de bodem en niet meer kunnen worden opgenomen door de plant. Verlies dit element dus niet uit het oog!

De maatstaaf voor een goede bodemvruchtbaarheid en -structuur is de CEC (klei-humus complex). Met de CEC brengt men de verhouding positief geladen ionen in beeld. Calcium, magnesium en kali zijn hier de belangrijkste pijlers en dienen in de juiste verhouding aanwezig te zijn. Vaak ligt calcium te laag ten opzichte van de kali en magnesium.

Tekort aan calcium en magnesium?
Indien een bodemanalyse uitwijst dat een tekort aan calcium en magnesium is, is een strooibeurt met DCM Groen-kalk® aan te raden. DCM Groen-kalk® bevat 15% magnesium, 30% calcium en heeft een neutraliserende waarde van 50.

Vraag voor een gericht advies raad aan uw DCM adviseur.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in