Tuinaanneming

Interview met Paque Benoit

Tevreden klant: Paque Benoit, Paysagiste Paque
Plaats: Huppaye
DCM Adviseur: François Honinx

Welk graszaadmengsel gebruik jij en waarom?

"Ik werk meestal met DCM Activo®. Van de vele voordelen die dit mengsel biedt, benadruk ik vooral de snelle kieming. Bij optimale omstandigheden kan het inderdaad al binnen de week gaan kiemen. Bovendien is dit gras heel goed bestand tegen betreding en koude en kan het zelfs laat in het seizoen gezaaid worden."

Hoe ga jij normaal te werk bij de aanleg van een gazon?

"Ik bewerk de grond eerst in de diepte met een cultivator met vaste tanden om de onderlaag te breken en verdichte lagen los te maken. Ik hecht veel zorg en aandacht aan deze fase van de aanleg. Voor mij hangt het welslagen van het toekomstig gazon hier van af. Daarna strooi ik DCM Copron (20 kg/are) en frees ik de grond. Vroeger werkte ik champignonmest in, maar dat was arbeidsintensief en het product was ook niet zonder risico (champignons in het gazon, zoutgehalte, onaangepaste pH). Het champignonmest heb ik daarom volledig vervangen door DCM Copron kruimel. Ik gebruik DCM Copron voor zijn effect op lange termijn, want het verbetert de bodemstructuur. Vervolgens werk ik DCM Groen-Kalk® in om zo bij de tweede freesbeurt de pH te corrigeren. Daarna strooi ik DCM Mix 3 Minigran®; deze wordt ingewerkt bij het rotoreggen. Wat ik zo goed vind aan DCM Mix 3 heeft een direct effect op de opkomst van het gras en dat . Het perceel is nu klaar om ingezaaid te werden."

Welk tips kan je geven voor het onderhoud van bestaande gazons?

"Om mos uit gazons te verwijderen gebruik ik altijd DCM Gazon Pur®. Het mos kleurt geel en 3 weken later verticuteer ik. Met DCM Gazon Pur® komt het mos veel gemakkelijker los. Wat later op het seizoen bemest ik dan nog een tweede keer met DCM Gazon Pur® of DCM Microgazon Plus. Als ik in de herfst verticuteer, gebruik ik sowieso een najaarsmeststof. Ik heb gemerkt dat het gazon dan sneller dichtgroeit en tot leven komt in het voorjaar, tot grote tevredenheid van mijn klanten. De DCM Start blijft voor mij de beste oplossing om een gazon snel weer op te peppen wanneer een klant onmiddellijk resultaat verwacht, bijvoorbeeld wanneer hij een tuinfeest geeft en me op het allerlaatste moment belt. Het is dan wel belangrijk om achteraf nog een bijkomende bemesting te voorzien."

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in