Boomkwekerij

Tevreden klant aan het woord: Dooghe boomkwekerij LV

Tevreden klant: Dooghe boomkwekerij LV
Plaats: Wetteren
Assortiment: Buxus, prunus, viburnum, sering, stamroos
DCM Adviseur: Thijs Vandewiele

Dooghe Boomkwerij LV is een familiebedrijf in Wetteren dat in 1989 werd opgericht door vader Eric Dooghe.  Zoon Pieter is sinds 2010, na zijn studies bachelor in de Agro en Biotechnologie, werkzaam op het bedrijf.  Momenteel telen vader en zoon op 13 ha vollegrond en 0,5 ha containerveld.

Het  assortiment van boomkwekrij Dooghe bestaat voornamelijk uit buxus, prunus, seringen, viburnum en stamrozen. De planten worden verkocht aan tuinaanleggers, tuincentra en groothandelaars.  Voor de bemesting van hun vollegronds teelten werken ze graag met hoogwaardige organische meststoffen van DCM zoals de DCM MIX 3. Door het rustige karakter en de gelijkmatige vrijstelling van deze meststof krijgen de buxussen continu goede voeding om uit te groeien tot mooie, volle struiken met een gezonde wortelkluit. Verder zien ze ook dat hun planten gezonder en minder vatbaar zijn voor allerlei ziekten.

Dankzij de unieke MINIGRAN® Technology kan DCM MIX 3 perfect met de rijenbemester gestrooid worden om zo doelgericht en efficiënt te bemesten. Dit stofvrije korreltje van DCM heeft een homogene samenstelling en een diameter tussen de 0,8 en  2,5 mm met ten minste 80 % tussen de 1 en 2 mm. Deze korreltjes kunnen zeer goed gebruikt worden voor precisie bemesting.

 

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in