Boomkwekerij

Tevreden klant aan het woord: Geert Coppens

Tevreden klant: Geert Coppens
Plaats: Kalken
Assortiment: Sierplanten, haagplanten, coniferen, rozen
DCM Adviseur: Thijs Vandewiele

Boomkwekerij Geert Coppens in het Oost Vlaamse Kalken werd opgericht in 1994. Geert Coppens, die die het bedrijf toen overnam van zijn vader,  teelt op een oppervlakte van 10 ha waarvan 2 ha containerteelt. Het bedrijf brengt een ruim assortiment sierplanten, haagplanten, coniferen en rozen op de markt, waaronder de prachtige Hydrangea paniculata ‘Limelight’ en  Hibiscus ‘Belli Colori Azuri’ uit het Best Select -assortiment. Geert was al jaren op zoek naar een duurzamere manier van bemesten in zijn vollegronds teelten en is ontdekte 2 jaar geleden rijenbemesting met DCM MIX 5 MINIGRAN®.

“Met DCM MIX 5 MINIGRAN®, in combinatie met rijbemesting, geef ik mijn planten vanaf april een rustige, gevarieerde voeding. De uitgekiende samenstelling van deze organische meststof zorgt er voor dat mijn planten enorm goed bewortelen en tevens ook mooi vertakken en gezond groen blad vormen, zonder ze te forceren. 

Dankzij het unieke MINIGRAN® korreltje kan DCM MIX 5 toegepast worden met een rijbemester. Deze microgranulaatjes rijzen mooi door de doseerders van het toestel en ik kan de meststof daar leggen waar de plant het nodig heeft. Hierdoor gebruik ik minder meststof dan bij vollevelds bemesting met een evengoed resultaat. Dit is beter voor mijn geldbeugel en ook voor het milieu."

Meer info over deze kwekerij vindt u op deze website www.geertcoppens.be

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in